29 iul. 2023 | 16:50

ANM, cod galben de ploi în următoarele ore. Ploile și vijeliile fac prăpăd în județele astea din România

Vremea Meteo
ANM, cod galben de ploi în următoarele ore. Ploile și vijeliile fac prăpăd în județele astea din România
Pericolul de ploi puternice și însemnate cantitativ

Avertisment ANM de ultimă oră! Nu scăpăm de vremea rea prea curând și ploile se țin lanț. Meteorologii au emis un nou cod galben ploi și vijelii, valabil în următoarele ore. Vezi unde vor lovi fenomenele extrem, ce zone sunt vizate exact și când va trece această perioadă dificilă.

Cod galben de furtuni și ploi

Vremea rea a pus din nou stăpânire pe România, după ce am avut parte de zile caniculare, cu temperaturi de peste 40 de grade. Aerul a fost irespirabil, indicele de umezeală trecând cu mult de normele admise, dar se pare că vin din nou ploile și vijeliile la noi în țară.

Conform specialiștilor ANM, este în vigoare un cod galben de ploi, valabil azi, 29 iulie, începând cu ora 16.00. Pericolul de ploi puternice și însemnate cantitativ ar fi doar până în jurul orei 17.30, dar există posibilitatea ca durata avertizării să se mai extindă, precum și zonele afectate.

Este vizat județul Cluj-Napoca, mai exact următoarele zone: Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Baciu, Apahida, Gilău, Florești, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Iara, Săvădisla, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Bonțida, Iclod, Luna, Feleacu, Jucu, Moldovenești, Căpușu Mare, Mociu, Sic, Chinteni.

De asemenea, pericol de ploi este și în localitățile Călățele, Gârbău, Călărași, Cămărașu, Căianu, Sânpaul, Fizeșu Gherlii, Măguri-Răcătău, Băișoara, Cătina, Țaga, Suatu, Petreștii de Jos, Borșa, Sânmărtin, Panticeu, Cornești, Așchileu, Mărișel, Dăbâca, Geaca, Vultureni, Rișca, Săndulești, Ciurila, Tureni, Pălatca, Aiton, Beliș, Valea Ierii, Ploscoș.

„Se vor semnala : local – averse care vor acumula peste 20…30 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului.”, transmite ANM.

Furtuni mari în weekend

Temperaturile sunt în creștere weekend-ul acesta, dar se pare că nu scăpăm nici de fenomenele extreme. Chiar dacă în unele zone au fost deja înregistrate valori de caniculă, de 35-36 de grade celsius, nu ne ocolesc nici ploile și vijeliile.

Meteorologul ANM, Alina Șerban, susține că România va avea parte de o vreme extrem de ciudată zilele acestea. Valul nou de caniculă care lovește România aduce cu sine vijelii puternice și furtuni, care vor avea loc în special spre seară.

De duminică se extind furtunile în Banat, în Crișana, în Maramureș și în Transilvania, iar spre seară în aproape toate regiunile din țară. Ploile aduc cu ele și o scădere de temperatură, motiv pentru care va fi ceva mai răcoare în nordul și centrul teritoriului. Temperaturi de 30 de grade vom mai avea doar în sud.

Parteneri
E doliu în lumea întreagă. Unul dintre cei mai mari sportivi de pe Glob a murit
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Apare unul dintre cele mai așteptate seriale. Netflix a făcut marele anunț
EVZ.ro
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews
Legea care de astăzi intră în vigoare în toată România. Se aplică la nivel național
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
VESTEA ZILEI pentru PENSIONARI! MARCEL BOLOȘ a confirmat!
Mediaflux
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cine a câștigat prima imunitate din Malaezia. Trei echipe s-au calificat la jocul de amuletă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro