16 aug. 2023 | 15:49

Obiective turistice în Bucovina. Locuri superbe pe care nu trebuie să le ratezi

Turism
Obiective turistice în Bucovina. Locuri superbe pe care nu trebuie să le ratezi
Obiective turistice în Bucovina

Bucovina este un tărâm de poveste, așa că dacă n-ați ajuns până acum acolo, este musai să o faceți! Este una dintre cele mai bogate regiuni din țara noastră din punct de vedere cultural, istoric, dar și al tradițiilor care se păstrează încă vii. Dacă plănuiți o vacanță pe plaiuri bucovinene, iată ce obiective turistice în Bucovina puteți vizita. Cu siguranță nu veți regreta și vă veți întoarce cu amintiri frumoase!

Obiectivele turistice din Bucovina care atrag turiștii ca un magnet

Dacă încă nu ați ales unde să vă petreceți concediul vara aceasta, vă sugerăm să mergeți în Bucovina sau ‘Țara fagilor’, așa cum mai este denumită această regiune. Bucovina este locul unde puteți descoperi cele mai frumoase mănăstiri din România și ținuturi în care tradițiile se păstrează și se respectă cu sfințenie an de an în preajma sărbătorilor importante din calendarul ortodox.

În Bucovina, oamenii trăiesc așa cum o făceau în urmă cu sute de ani. Aici, datinile străbune sunt respectate cu sfințenie, iar portul popular se află la loc de cinste.

Cei care nu știau până acum, Bucovina este regiunea istorică a României, ce a primit identitate distinctă față de restul Moldovei în 1775. Conform înscrierilor, numele zonei provine de la cuvântul slav buk (fag). Drept urmare, în traducere, Bucovina înseamnă Țara Fagilor.

Iată o listă cu obiectivele turistice de vizitat în Bucovina, care v-ar putea transforma vacanța într-o experiență de neuitat!

Mănăstirile din Bucovina

În Bucovina sunt câteva mânăstiri care atrag turiștii ca un magnet. 8 mânăstiri din Bucovina au fost incluse în patrimoniul Unesco, fiindu-le recunoscută valoarea la nivel internațional. Printre acestea putem enumera următoarele:

  • Mânăstirea Sucevița;
  • Mânăstirea Moldovița;
  • Mânăstirea Arbore;
  • Mânăstirea Humorului;
  • Mânăstirea Voroneț;
  • Mânăstirea Dragomirna;
  • Mânăstirea Agapia;
  • Mânăstirea Văratec.

Chilia lui Daniil Sihastrul

În satul Putna, pe malul pârâului Viteul, se află chilia călugărului Daniil. Acesta și-a cioplit în stâncă o mică încăpere cu paraclis, care i-a servit ca adăpost vreme de peste 20 de ani.

Credincioșii din întreagă țară veneau aici ca să-i ceară sfatul, existând dovezi în privința capacității acestuia de a le izbăvi suferința. După moartea sa, călugărul a fost beatificat și îngropat în pronaosul Mânăstirii Voroneț.

Stațiunea Vatra Dornei

Una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România care se află la o înălțime de aproximativ 800 de metri și este deja celebră pentru practicarea sporturilor de iarnă și cele mai frumoase pârtii de ski din România. Vatra Dornei este cunoscută și ca stațiune balneară, locul unde găsești o mulțime de tradiții populare, dar și zona numai bună pentru a efectua trasee montane și pentru a pescui pe râul Bistrița.

Muzeul Satului Bucovinean

Este un muzeu în aer liber care a fost înființat în anii 1970 și care dispune de peste 30 de exponate. Aici pot fi descoperite ateliere meșteșugărești, case tradiționale din lemn, dar și o mulțime de elemente gospodărești specifice zonei. Muzeul Satului are forma unui sat bucovinean tradițional autentic care redă perfect modul în care se trăiește la țară în această zonă. Vezi și lista cu obiective turistice în Sibiu Cetatea de Scaun a Sucevei Unul dintre obiectivele turistice ale Bucovinei care este inclus pe lista monumentelor istorice din județul Suceava. Este o dovadă a bătăliilor care au avut loc în Moldova, a fost construită de Petru I Mușat și a fost fortificată de Ștefan cel Mare și ulterior distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Obiective turistice în Bucovina- Pietrele Doamnei

Rezervația Pietrele Doamnei este una dintre cele mai spectaculoase rezervații naturale din Munții Carpați. Peisajul de aici te lasă fără suflare, deoarece aici se regăsește o floră foarte bogată, dar și foarte multe plante ocrotite de lege în România. Este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Bucovina și a fost pentru prima dată escaladat în anul 1921.

Salina Cacica

Cu o vechime de peste 200 de ani, arheologii au spus despre Salina Cacica faptul că este una dintre cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură din Europa. În salină au fost amenajate adevărate opere de artă și tocmai din acest motiv merită să mergi să o vizitezi cel puțin o dată în viață. La o adâncime de 21 de metri vei putea descoperi o Capelă romano-catolică ce a fost construită de mineri, iar la 35 de metri adâncime a fost sculptată direct în stânca de sare o Capelă ortodoxă și Lacul Sărat.

Mocăniţa Huţulca

Dacă ajungi în Bucovina nu poţi să ratezi o plimbare cu mocăniţia Huţulca Moldoviţa. Calea ferată îngustă datează din 1888, când a fost dată în folosinţă de un propritar de gater, Louis Ortieb, din Munchen, şi servea pentru transportul masei lemnoase. Iniţial, traseul mocăniţei avea 24 de kilometri şi lega Moldoviţa de Roşoşa. În prezent, mocăniţa parcurge numai 12 kilometri, între Moldoviţa şi Argel. Trenul circulă vara în fiecare zi, iar în celelalte anotimpuri doar în weekend şi în perioadele de vacanţă sau sărbătoare.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Sfârșitul tragic al primului om care a făcut o călătorie în jurul lumii. A fost ucis de băștinași pe una dintre cele mai frumoase insule
Click.ro
Avertisment ISW: După Ucraina, Putin ia în calcul invazia totală a Republicii Moldova. Planurile militare ale Kremlinului
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Scandal mare în Educație. Profesor ridicat de mascați. Ce i-a făcut unei eleve
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Serviciu militar obligatoriu, din nou în România? „Se renunţă la tot ceea ce ţine de viaţa de zi cu zi”
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
Armata obligatorie în România? „Se renunță la tot ceea ce ține de viața de zi cu zi”
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro