24 iul. 2023 | 15:59

Nu mai bea bere pe plajă. Obiceiul extrem de periculos pe care-l fac toți românii pe litoral

Social
Nu mai bea bere pe plajă. Obiceiul extrem de periculos pe care-l fac toți românii pe litoral
De ce nu se bea bere la plaja

Foarte mulți dintre oameni obișnuiesc să bea bere în timp ce se află pe plajă, îmsă experții în sănătate spun că acest gest nu este chiar atât de sănătos pe cât ar crede unii. Nu mai bea bere pe plajă. Acesta este obiceiul extrem de periculos pe care-l fac toți românii pe litoral.

Nu mai bea bere pe plajă. Te expui unor riscuri uriașe

Berea este preferata românilor pe timp de vară, pentru că lasă o senzație de răcorire. Mulți dintre turiștii o consumă cu plăcere mai ales atunci când sunt la plajă, însă experții în sănătate trag un semnal de alarmă.

Aceștia informează că băuturile alcoolice, inclusiv berea, nu fac bine pe timp de caniculă, pentru că în loc să ajute, mai rău fac, ducând la o deshidratare a organismului consumatorului, de fapt.

Băutura preferată de pe plajă este berea

Litoralele lumii se umplu de turiști vara, iar printre băuturile cele mai consumate se numără berea. Astfel românii își scaldă concediile în lunile iunie, iulie, august și septembrie, cu bere, un lucru foarte rău, după cum anunță medicii.

Potrivit celor care au terase, pe litoralul românesc se vând și câte 300 litri de bere pe zi la fiecare bar. Oamenii consumă atât de multă bere la mare, pe plajă, încât barmanii abia reușesc să facă față cererii.

După bere, vinul roze și cel spumant sunt băuturile alcoolice cele mai consumate de turiști chiar pe plajă. Mulți aleg să vină pe plajă cu propriile băuturi în plasă, dar chiar și așa tăria este evitată când căldurii este excesivă.

Câtă bere vând terasele de pe litoral

”Pe plajă nu se vând tăriile, pentru că e soare, e cald și te moleșește instant. În weekend vindem și 300 de litri de bere pe zi, doar draft”, a povestit Răzvan Chițan, conform stirileprotv.ro.

Conform medicilor, cei care consumă alcool pe timp canicular, chiar și bere, se supun unui risc foarte mare. Aceste persoane pot să facă accident vascular cerebral sau infarct miocardic acut și pot chiar deceda.

Ce rău mai face alcoolul la plajă

De asemenea, consumul de alcool poate duce la blocarea musculaturii în contactul cu apa rece, fapt care va duce la imposibilitatea înotului, astfel că persoana respectivă se poate îneca.

Nu în ultimul rând, statul la plajă este indicat să fie făcut dimineața sau seara, când razele ultraviolete nu sunt așa de puternice, însă nu toți turiștii țin cont de sfaturile medicilor.

Parteneri
Ce semnificație au florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre
Redactia.ro
De ce nu ar trebui să ceri niciodată felii de lămâie într-un restaurant. Detaliul neașteptat dezvăluit de o angajată
Click.ro
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost identificați după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Replica de milioane pe care Teo Trandafir i-a dat-o Danei Budeanu, după ce stilista a spus despre vedeta TV că 'se îmbracă pilaf'
Unica.ro
Simona Halep investește masiv. Bani băgați într-o mare afacere
EVZ.ro
Mădălina Pamfile, noi declarații după ce a fost prinsă băută la volan și încătușată: „M-a deranjat mai mult inconștienta mea”. Ce urmează să se întâmple în cazul fostei asistente TV
Spynews
Atac fără precedent la Moscova. Anunțul făcut de Rusia
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Mediaflux
Reacția Danei Badea după ce fostul ei a anunțat că se căsătorește! Acum, Alin a dezvăluit că iubita lui, Sibel, e însărcinată și urmează să mai aibă un copil
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro