Din păcate, mulți români nu au aer condiționat astfel că trebuie să se lupte și să facă față valurilor de căldură extremă chiar și în propriile case. Astăzi vă dezvăluim care sunt trucurile prin care poți să faci răcoare în casa ta dacă nu ai aer condiționat.
Experții recomandă să luăm măsuri de precauție imediate în cazul valurilor de caniculă care afectează țara noastră. Primele recomandă ar fi să stăm acasă dacă avem aer condiționat și să ne răcorim în piscină.
Însă, cel mai rău este noaptea, când din cauza temperturilor mari nu ne ia somnul. În acest context, vă dezvăluim câteva trucuri pentru a ne face camerele mai răcoroase.
Aplicarea acestor trucuri nu costă nimic, însă vor fi un adevărat miracol după ce vom cosntata că ne putem odinhni în voie.
Ventilația casei este esențială. Ideal este să o faci în primele ore ale dimineții când este răcoare. De asemenea, este bine să o faci și în timpul nopții, deși nu pentru mult timp pentru a ține la distanță insectele care se pot strecura în interiorul casei tale.
De asemenea, adoptați un sistem de iluminat mai eficient acasă. De exemplu, treceți la lumini cu led, care pot fi și colorate, oferind un aspect foarte diferit fiecărui spațiu. Dar, cel mai bun dintre acestea este că reduc consumul de energie și oferă, de asemenea, mai puțină căldură.
Somnul ne poate fugi în nopțile caniculare și din cauza lenjeriei de pat. Atât perna cât și cearceaful pe care le avem pe saltea trebuie să fie dintr-un material care să nu provoace mult mai multă căldura decât în mod normal.
Cel mai bine este să folosiți acele țesături mai naturale cum ar fi inul, care este mai rece, bumbacul și altele, astfel încât temperatura corpului să râmână constantă.
De asemenea, schimbarea cearceafurilor o dată pe săptămână este esențială pentru a menține o bună igienă personală și acasă. Și nu doar cearșafurile, ci și fețele de pernă.
De asemenea, pentru a răcori casa, ar trebui să apelăm la ventilator, însă asta nu este totul. Acesta va trebui să fie înclinat și pus să bată înspre un recipient cu gheață. Astfel, camera respectivă se va răcoi incredibil de bine.
Nu în ultimul rând, răcorirea casei se poate face și prin coborârea jaluzelelor, copertinelor…etc, astfel încât să intre mai puțină lumină de la soare.