06 iul. 2023 | 21:03

Sorana Cîrstea, revenire senzațională la Wimbledon. Cum a învins-o pe ‘coșmarul’ Simonei Halep

Sport
Sorana Cîrstea, revenire senzațională la Wimbledon. Cum a învins-o pe ‘coșmarul’ Simonei Halep
Cum a învins-o pe ‘coșmarul’ Simonei Halep

Sorana Cîrstea a bifat rezultate impresionante la Wimbledon, reușind să o învingă pe Jelena Ostapenko. Deși aceasta a condus la început, a avut parte de o revenire în forță și a reușit să termine meciul cu o victorie impresionantă. Duelul a fost unul dur, dar a reușit să câștige în fața celei care, în 2017, a bătut-o pe Halep.

Sorana Cîrstea, calificare la Wimbledon

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea de la Wimbledon, după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko. În 2017, letona a bătut-o pe Simona Halep în finala de la Roland Garros. Deși Sorana Cîrstea a pierdut toate cele trei dueluri împotriva Jelenei Ostapenko, meciul acesta a dovedit că s-a mobilizat și a reușit să ia punctul în fața letonei.

Astfel, s-a calificat joi în turul al treilea de Mare Șlem de la Wimbledon, având parte de o revenire impresionantă. Sorana Cîrstea a învins-o pe letonă în setul decisiv, încheiat cu scorul de 6-4, eliminând-o, astfel, pe Jelena Ostapenko.

Cîrstea nu a reușit niciodată să treacă de turul 3 la Wimbledon. Ea a ajuns în această etapă a competiției de patru ori până acum, în anii 2009, 2012, 2017 și 2021. În turul următor, Cîrstea se va confrunta cu Beatriz Haddad Maia, jucătoarea braziliană clasată pe locul 13 în clasamentul mondial WTA și cap de serie numărul 13.

Sorana Cîrstea, adevărul despre relația ei cu Ostapenko

La finalul cursei, cei din afara meciului au avut parte de un șoc. Jelena a dovedit că este mult prea competitivă și nu acceptă înfrângerea, făcând un gest care nu i-a adus deloc cinste. Imediat după terminarea partidei, aceasta s-a îndreptat către bancă și nu a dat mâna cu Sorana, așa cum ar fi fost normal.

Campioana a fost cea care a mers după letonă să o felicite. La rândul ei, aceasta i-a strâns mâna, dar a refuzat să aibă contact vizual prea mult timp și a avut o atitudine extrem de respingătoare.

Sorana Cîrstea a mărturisit clar că între ea și Jelena Ostapenko nu există o relație de prietenie, motiv pentru care se explică atitudinea acesteia față de tenismenă. Campioana a explicat că între ele există strict o relație profesională și recunoaște că este o jucătoare foarte bună, iar meciul dintre ele nu a fost deloc unul ușor. Din contră, letona ar avea o mână grea și ar ține bine rezistență.

„Aș vrea să lămuresc această treabă: suntem colege, amice, nu suntem bune prietene încât să ieșim la masă sau să ne spunem confidențe.

Suntem, pur și simplu, colege. Ostapenko e o jucătoare extraordinar de bună, mult mai bună decât pare, la prima vedere. Are o mână extraordinară, e foarte agresivă. Toate meciurile au fost dificile pentru mine,” a spus Sorana Cîrstea, pentru Eurosport, cu o zi înaintea startului meciului.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro