06 iul. 2023 | 15:35

Alimentul recomandat de Mihaela Bilic care are cea mai multă vitamina C. Mulți oameni habar nu aveau

Utile
Alimentul recomandat de Mihaela Bilic care are cea mai multă vitamina C. Mulți oameni habar nu aveau

Nu mai este un secret faptul că vitaminele sunt necesare pentru un sistem imunitar puternic. Una dintre cele mai la îndemână surse de vitamine sunt fructele și legumele. Foarte puțini oameni știu, există un aliment care conține mai multă vitamina C decât o lămâie. Celebrul nutriționist, Mihaela Bilic a dezvăluit secretul. Planta se găsește în fiecare casă. Beneficiile consumului acesteia sunt mari. Află ce beneficii are alimentul pentru sănătate.

Planta care conține mai multă vitamina C decât lămâia

Chiar dacă pare greu de crezut există o plantă care conține mai multă vitamina C decât lămâia. Este vorab despre pătrujel, care este nelipsit din casa oricărei gospodine. Pe lângă conținutul ridicat de vitamina C, pătrunjelul se reamarcă și prin propietățile antioxidante. De asemenea, acesta ajută și la îmbunătățirea digestiei.

”Vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine și cea mai puternică substanță antioxidantă din natură. Blochează “ruginirea”, adică îmbătrânirea și îmbolnăvirea, ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărește sistemul imun. Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la citrice în general și la lămâi în special. Adevărul este că legumele sunt mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel.”

Te-ar putea interesa și: Dieta pe care o ține Mihaela Bilic. Ce aliment a înlocuit din consumul zilnic, de fapt

Ce alte beneficii mai are pătrunjelul?

Lista cu beneficiile pătrunjelului nu se încheie aici. Aceasta este bogat în fibre, betacaroten dar și în alți acizi importanți. Potrivit nutriționistului, aceste elemente sunt vitale pentru sănătate. Mihaela Bilic recomandă consumul salatei de pătrunjel. În urma consumării acestui preparat, corpul își va lua aportul necesar de vitamine.

”Cu un conținut de aproape 200mg vitamina C/100g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160mg, suc de lămâie 128mg, ardei gras verde 120mg, kiwi 92mg, căpșuni 67mg, suc de portocale 54mg. Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniță. Unde mai pui că pe lângă vitamina C, pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu- adică elemente vitale pentru sănătate.”, a spus Mihaela Bilic într-o postare pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: Pepenele galben sau cel roşu? Care este mai sănătos, de fapt. Explicaţia Mihaelei Bilic

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Veste mare de la Buckingham. Kate se va transforma total
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro