Da, știm că și ție îți plac cerealele cu lapte la micul dejun, dar află că nu sunt cele mai sănătoase. Astfel, în următorul articol îți vom arăta cu ce fel de mâncare poți înlocui cerealele cu lapte. Cu siguranță papilele tale gustative vor fi foarte încântate.
De multe ori, din cauză că avem timpul limitat sau ne e prea somn ca să gătim de la primele ore ale dimineții, alegem cerealele cu lapte, care sunt cea mai la îndemână alternativă. Însă, acestea nu sunt atât de sănătoase, mai ales cele cu ciocolată, pe care le consumă în special copiii.
Mai mult decât atât, cerealele cu lapte nu sunt un mic dejun sățios și așa ajungi să mai mănânci alte prostioare pe lângă. Așa că, e timpul să încerci să apelezi la alte alternative, care se vor găti rapid.
Citește și: Ce să mănânci de post la micul dejun. 10 idei din care să te inspiri
O altă variantă pentru un mic dejun sănătos sunt smoothie-urile. Ai nevoie de o cană lapte de migdale, de preferat, vanilat neîndulcit, 2 linguri faină de migdale, 2 linguri pudră de cacao. De asemenea, poți adăuga o lingură de pudră proteică sau fructe confiate, ori crude, după preferințele tale.
În general, cartofii dulci sunt o garnitură sănătoasă pentru o bucată de carne suculentă, dar află că îi poți prepara într-o rețetă inedită. Ai nevoie de un cartof dulce, un iaurt grecesc, o lingură de semințe de dovleac și o jumătate de cană de afine sau zmeură. Pentru a îndulci poți pune niște miere, după gust. Fierbe cartofii dulci apoi toarnă iaurtul și fructele peste, o să fii uimit de gustul lor.
Portocala este un fruct bogat în vitamina C, care este foarte benefică organismului. Un fel de mâncare mai sofisticat, dar foarte sănătos, poate fi plăcinta cu cremă de portocale. Ai nevoie de:
Apoi, într-un blender adaugă două căni de suc de portocale, iaurt, migdale, curmale, extract de vanilie și sare și amestecă-le până când conținutul devine omogen și cremos. Pune totul într-un eecipient, o tavă ar fi indicată, adaugă semințele de chia și lasă totul la frigider timp de 2 ore.
Într-o cratiță mai mică, la foc mediu-mare, fierbe sucul de portocale până când acesta devine mai vâscos și scade până la jumătate. Poți adăuga bananele feliate, firimiturile de biscuiți și migdalele feliate. Poftă bună!
Citește și: A pus ouă fierte în apă cu sare și apoi s-a lins pe degete. Ce deliciu a produs o gospodină