03 iul. 2023 | 12:29

De ce să pui bicarbonat de sodiu pe carnea de tocat. Din ce în ce mai multe gospodine fac asta

Diverse
De ce să pui bicarbonat de sodiu pe carnea de tocat. Din ce în ce mai multe gospodine fac asta
De ce să pui bicarbonat de sodiu pe carnea de tocat. Din ce în ce mai multe gospodine fac asta

Bicarbonatul de sodiu este un aliment extrem de versatil, care a devenit celebru în ultima perioadă. Tot mai multe persoane îl folosesc atât când vine vorba despre îngrijirea personală, curățenie, dar și în bucătărie. Face minuni în multe situații, dar te-ai fi gândit că poate fi pus peste carnea de tocat? Vezi la ce ajută și cum trebuie folosit exact.

Cum ajută bicarbonatul de sodiu carnea de tocat

Te-ai gândit vreodată că poți folosi bicarbonatul de sodiu în mâncare? Ei bine, află că face minuni în unele situații, mai ales atunci când vine vorba despre carnea tocată. Din ea putem face burgeri, chiftele, multe alte preparate, dar cu toții știm că se usucă foarte repede odată ce nu mai e în forma ei inițială și trebuie să fim foarte atenți cât de repede o pregătim.

Soluția este bicarbonatul de sodiu! Ai observat cât de fragezi, moi și suculenți sunt micii? Tocmai pentru că și ei conțin acest ingredient-minune! Dacă vrei ca și preparatele tale să fie gustoase, să reziste mai mult și să nu se lipească de vasele în care le prepari, află că pentru 500 de grame de carne tocată ai nevoie de o treime de linguriță de bicarbonat. Pune-o peste carnea tocată și las-o să acționeze timp de un sfert de oră.

Atunci când bicarbonatul de sodiu este adăugat la carne, acesta crește pH-ul în jurul cărnii, ceea ce permite proteinei din carne să rețină mai multă apă. Astfel, carnea de tocat devine mai suculentă și mai fragedă.

Adăugarea bicarbonatului de sodiu în carne de tocat poate contribui, de asemenea, la scurtarea timpului de gătire. Bicarbonatul de sodiu ajută la accelerarea procesului de descompunere a proteinelor din carne, ceea ce înseamnă că se va rumeni mai repede.

Trucuri utile cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un aliat de încredere atunci când vine vorba de curățenie. Poate fi folosit pentru a curăța și dezinfecta o varietate de suprafețe din casă. Puteți face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă pentru a curăța chiuveta, robinetele, cuptorul, plita sau vasele murdare. De asemenea, poate fi folosit pentru a îndepărta petele de pe covoare sau tapiserii.

Bicarbonatul de sodiu poate fi un aliat excelent în rutina de igienă personală. Poate fi folosit ca deodorant natural, deoarece ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute. Presărați puțin bicarbonat de sodiu sub brațe și veți avea o senzație de prospețime pe tot parcursul zilei.

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietățile sale de albire a dinților și de combatere a respirației urât mirositoare. Puteți face o pastă de dinți din bicarbonat de sodiu și apă pentru a curăța dinții în mod natural și a le reda strălucirea. De asemenea, clătirea gurii cu o soluție de apă și bicarbonat de sodiu este un obicei foarte sănătos.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Elena Udrea, mesaj tulburător de ziua fiicei sale
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro