Pământul s-a mișcat iar în această dimineață, astfel că un cutremur cu magnitudinea 6,2 a avut loc în provincia indoneziană Papua, potrivit Agenției Naționale de Geofizică. Din fericire, nu există pericol de tsunami, au indicat specialiștii.
Epicentrul cutremurului a avut loc la o adâncime de 33 kilometri, seismul fiind puternic resimțit în Jayapura, capitala provinciei Papua, a transmis purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Ignatius Benny Ady Prabowo.
Potrivit sursei citate, din fericire, nu au fost înregistrate pagube sau victime. Acest tip de cutremure este întânit frecvent, datorită poziționării Indoneziei de-a lungul aşa-numitului „Inel de Foc al Pacificului”, zonă foarte activă seismic, acolo unde diferite plăci ale scoarţei terestre se întâlnesc şi generează un număr mare de cutremure şi activitate vulcanică.
Un alt cutremur cu magnitudinea 6,9 s-a produs, duminică, în regiunea Neiafu, din Tonga, potrivit Institutul Geologic al Statelor Unite, citat de Reuters. Nici de data aceasta nu a existat pericol de tsunami pentru Coasta de Vest a SUA, British Columbia şi Alaska, a precizat Sistemul american de alertă pentru tsunami.
Nici România nu a scăpat de cutremure, astfel că, un seism cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter a avut loc duminică dimineața, la ora 3:00, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Cutremurul s-a produs la adâncimea de 70,1 km iar cel mai mult s-a resimțit în apropierea următoarelor orașe: 36km V de Focșani, 71km N de Buzău, 73km E de Sfântu-Gheorghe, 88km S de Bacău, 88km SV de Bârlad, 88km E de Braşov.