O gospodină a ales să înlocuiască apa plată în care fierbea ouăle cu apă minerală. Ce a descoperit ulterior a convins-o să modifice modul de preparare a acestora. Află în rândurile de mai jos cum poți folosi trucul cu apă minerală pentru a-ți ușura munca. Ce beneficii prezintă produsul.
Ouăle fierte sunt o alegere potrivită pentru persoanele care vor să aibă o alimentație săracă din punct de vedere caloric. Au o mulțime de beneficii pentru organismul uman, fiind bogate în proteine slabe. Multe românce preferă să le consume sub formă fiartă decât prăjită, pentru a evita folosirea uleiului.
În mod clasic, ouăle se fierb în apă plată. Cu toate acestea, mai există o variantă de a le fierbe, anume în apă minerală. Această metodă poate fi folosită pentru a-ți ușura munca la finalul procesului. Dacă fierbi ouăle în apă minerală, vor fi mai ușor de decojit fiindcă învelișul exterior nu va fi poros.
Playtech Știri îți explică în rândurile de mai jos cum poate să influențeze apa minerală starea, aspectul, precum și aroma ouălor, spre deosebire de apa plata. La final, după ce analizezi opțiunile pe care le ai, poți să alegi care este metoda cea mai potrivită pentru tine de a fierbe ouăle.
Unele gospodine preferă să fiarbă ouăle în apă minerală, observând de-a lungul timpului că produsul are impact semnificativ asupra mâncărurilor. Știai, de exemplu, că apa minerală poate schimba gustul ouălor? Aceasta le oferă o aromă ușor diferită în comparație cu cea pe care o au dacă sunt fierte în apă plată.
Diferența între aroma unui ou fiert în apă plată și a unui ou fiert în apă minerală nu este mare, însă se simte. Compoziția minerală a produsului poate să conțină urme de calciu, magneziu sau sulfat, care au un anumit impact asupra ouălor, schimbându-le foarte ușor gustul final.
Ouăle fierte în apă minerală pot să prezinte și un aspect diferit. Vor avea o coajă mai dură, dar mai puțin poroasă datorită cantității ridicate de minerale din apă. Apa minerală poate să contribuie la îmbunătățirea valorii nutriționale a ouălor. Nu mai vorbim despre faptul că ouăle reprezintă de la sine o sursă bogată de nutrienți, indiferent cum sunt fierte.
Nu există o regulă generală privind modul în care trebuie fierte ouăle pentru a beneficia de nutrienții pe care îi prezintă în compoziție. Unele gospodine preferă apa plata, altele apa minerală. Este bine, totuși, să ții cont de aspectele expuse în rândurile de mai sus dacă vrei să pui în aplicare trucul legat de decojire.