29 iun. 2023 | 12:49

Care sunt salariile celor care lucrează în turism, pe timp de vară. Nu te gândeai la sumele acestea

Social
Care sunt salariile celor care lucrează în turism, pe timp de vară. Nu te gândeai la sumele acestea
Ce salarii se ofera in turism, in vara aceasta

Foarte mulți dintre români, atât femei cât și bărbați, obișnuiesc an de an, vară de vară, să meargă pe litoral pentru a munci atât cât ține sezonul estival. Însă, nu numai litoralul oferă locuri de muncă în sezonul estival. Care sunt salariile celor care lucrează în turism, pe timp de vară. Nu te gândeai la sumele acestea.

Ce salarii se oferă în turism. În ce orașe sunt căutați angajați pe timp de vară

Mai mult de 13.000 de locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care doresc să muncească în retail, industria alimentară / HoReCa și turism, în această perioadă.

De altfel, aceste domenii au cea mai mare nevoie de personal pe timp de vară. Numărul este raportat la un total de 30.000 de locuri de muncă postate la nivel general de la începutul lunii iunie și până acum, din toate domeniile.

Ce salarii se oferă

Conform datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, mediile salariale înregistrate în aceste domenii variază între 3.000 și 3.500 de lei. De asemenea, așteptările salariale pe care le au însă candidații din aceste domenii depășesc cu aproximativ 40% mediile încasărilor declarate.

În acest fel, în timp ce media salarială din retail este de 3.500 de lei, așteptările candidaților urcă până la 5.000 de lei lunar. De asemenea, în industria alimentară și HoReCa diferența este de 1.200 de lei (de la 3.300 de lei la 4.500 de lei), în timp ce pentru angajații din turism este înregistrat un decalaj de 1.500 de lei, respectiv de la 3.000 de lei la 4.500.

Cel mai bine se câștigă în retail

”Vorbim despre medii salariale nete, la nivel național, pentru toate pozițiile și nivelurile de experiență pe care le au angajații care lucrează în aceste sectoare. Cel mai mult câștigă cei din retail, cu o medie lunară netă de 3.500 de lei, iar cel mai puțin cei din turism (3.000 de lei).

Împărțite însă pe nivel de carieră, cei care lucrează în retail, industria alimentară / HoReCa și turism înregistrează medii de 2.850 de lei pe lună în categoria entry level (0 – 2 ani de experiență), 3.200 de lei pentru mid level (2 -5 ani de experiență) și 4.000 de lei pentru senior level (peste 5 ani de experiență)”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Care sunt orașele care oferă joburi pe timp de vară

Nu în ultimul rând, pentru sectoarele de activitate menționatemai sus, cei mai căutați angajați în această vară sunt începătorii, în contextul în care peste 70% dintre oferte le sunt adresate lor.

În ceea ce privește orașele care au disponibile cele mai multe locuri de muncă sunt, Capitala, care ocupă primul loc, fiind urmată de Cluj Napoca, Constanța, Timișoara și Brașov.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Luna plină în Berbec. Câștigurile financiare vin din toate direcțiile pentru patru zodii
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
Banii intră pe carduri pe 20 noiembrie. Se dau banii din urmă. Cine va primi 700 de lei
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
CÂȚI ANI de MUNCĂ ÎȚI TREBUIE! PENTRU o PENSIE DECENTĂ
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro