28 iun. 2023 | 10:11

Secretarul general NATO, decizia care îl va înfuria pe Vladimir Putin. Jens Stoltenberg a făcut anunțul așteptat de toată lumea

Știri generale
Secretarul general NATO, decizia care îl va înfuria pe Vladimir Putin. Jens Stoltenberg a făcut anunțul așteptat de toată lumea
Jens Stoltenberg și Vladimir Putin Sursă foto: Newsweek.com

Secretarul general al NATO a făcut mai multe declarații compromițătoare pentru Occident, având în vedere ținta pe care au avut-o. Astfel, după participarea în cadrul reuniunii în format restrâns de la Haga, în Regatul Ţărilor de Jos, Jens Stoltenberg a transmis avertizări indirecte Rusiei, iar în același timp, sprijin necondiționat statelor membre NATO. Ce decizie a luat organizația, având în vedere contextul extrem de tensionat al războiului.

Jens Stoltenberg, anunțul care îl va face negru de furie pe Vladimir Putin

Încă de la începutul războiului, Vladimir Putin a respins total ideea susținerii NATO pentru Ucraina, amenințând în mod repetat asupra unui atac nuclear. Dat fiind faptul că liderul rus refuză poziția ocupată de Rusia în acest moment, în care o lume întreagă i se opune, Vladimir Putin a dorit mereu ca acest război să stea departe deintervențiile marilor puteri. Din nefericire pentru el, rezulttaul a fost opusul a ceea ce și-a dorit, astfel că, o lume întreagă susține Ucraina, cu riscul unui război de mare amploare.

După participarea la Haga, Jens Stoltenber s-a pronunțat pentru prima dată în legătura cu retragerea liderului Wagner în Belarus, menționând că, pentru moment, lucrurile dunt incerte. Pe de altă parte, secretarul NATO a avertizat Rusia că alianța nord-atlantică este pregătită să apere fiecare centimetru asupra căruia are această responsabilitate împotriva oricărei amenințări.

„Este prea devreme pentru a face vreo judecată finală cu privire la consecinţele faptului că Prigojin s-a mutat în Belarus şi că, cel mai probabil, unele dintre forţele sale vor fi, de asemenea, localizate în Belarus”, a declarat șeful NATO jurnaliștilor, după întâlnirea avută cu 7 lideri guvernamentali ale statelor membre.

Șeful NATO a anunțat, de asemenea, că Rusia și Belarus au fost anunțate de consecințele pe care le vor suporta, dacă vor ataca țări membre NATO.

„Dar am trimis un mesaj clar Moscovei şi Minskului că NATO este prezent pentru a proteja fiecare aliat, fiecare centimetru de teritoriu NATO”, a transmis Jens Stoltenberg.

Anunțul lui Klaus Iohannis după participarea la reuniunea de la Haga

Un mesaj important a avut de transmis și președintele român, Klaus Iohannis, care a anunțat cetățenii români cu privire la cele mai de interes subiecte discutate în cadrul întâlnirii. Potrivit acestuia, Rusia rămâne principala și cea mai directă amenințare la adresa securității euroatlantice.

Din acest motiv, „alianţa are nevoie de o postură puternică, pe termen lung, o veritabilă apărare înaintată, capabilă să răspundă tuturor ameninţărilor”. Liderul român a făcut apel la implicarea occidentală pentru susținerea Ucrainei, dar și pentru cea a Republicii Moldove, direct afectată de acest război.

„Rusia este şi va continua să fie ameninţarea imediată şi cea mai directă la adresa securităţii euroatlantice. Prin urmare, trebuie să fim capabili şi pregătiţi pentru a ne consolida şi mai mult postura şi să continuăm să asigurăm sprijinul necesar pentru Ucraina şi pentru partenerii noştri cei mai vulnerabili, în special Republica Moldova”, a declarat Klaus Iohannis.

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Serialul care face furori în toată lumea. Declarații exclusive ale actorilor
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Cutremur în România. Victor Ponta a primit verdictul. Ce au ordonat judecătorii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro