23 iun. 2023 | 08:46

Ploile torențiale au făcut prăpăd în România. Zeci de case au fost afectate de inundații VIDEO

Știri generale
Ploile torențiale au făcut prăpăd în România. Zeci de case au fost afectate de inundații VIDEO

În timp ce în alte județe, oamenii se confruntă cu seceta, în altele regiuni plouă. Furtunile puternice au condus la inundații. Oamenii au solicitat ajutorul pompierilor. Aceștia au intervenit în număr mare pentru scoaterea apei din gospodării.

Inundațiile au făcut prăpăd

Coșmarul pentru mai mulți oameni a început în jurul serii de ieri, când ANM a emis o avertizare de cod roșu și de cod portocaliu de furtuni abundente. Nu a durat mult, iar ploile abudente au condus la inundații. În total, 12 localităţi din judeţele Arad, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Sibiu au fost afectate de inundaţii.

Oamenii din acea zonă au avut nevoie de ajutorul pompierilor. Nu numai aceștia au intervenit ci și angajații statului, care au scos apa din gospodării. Din cauza inundațiilor, circulaţia rutieră ea fost întreruptă pe un sector de drum judeţean, în Sibiu. Cantitatea de apă adunată pe șosea a făcut traficul imposibil. Localnicii din zonă au surprins mai multe imagini, pe care le-au postat ulterior pe rețelele sociale. Clipurile postate de aceștia au stârnit un val de cometarii și reacții. În rubrica de comentarii, oamenii și-au exprimat îngrijorarea și au încercat să afle mai multe lucruri desăre incident.

Ce spune IGSU?

”În 22 iunie, în intervalul 07.00-21.00, fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă au produs efecte în 12 localităţi din 4 judeţe (AR, BN, MS şi SB), zone în care pompierii salvatori au intervenit pentru evacuarea apei din 3 case, 10 curţi, incinta unei instituţii publice şi 22 beciuri.

De asemenea, din cauza apei şi aluviunilor adunate pe carosabil, circulaţia rutieră este întreruptă pe un tronson de drum judeţean (DJ 106 SB), însă echipe specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei, astfel încât traficul să poată fi reluat în condiţii de siguranţă”, a transmis, joi seară, IGSU.

Mureș, cel mai afectat județ

Potrivit autorităților, cel mai afectat județ este Mureș. În total,  peste 20 de gospodării din Târgu Mureş, Sighişoara, Cund, Gogan, Bahnea, Cristeşti, Nazna şi Sâncraiu de Mureş au fost inundate în urma averselor. În ajutorul acestor oameni au intervenit 40 de pompieri.

”Au intervenit peste 40 de pompieri mureşeni din trei subunităţi de intervenţie în localităţile Târgu Mureş, Sighişoara, Cund, Gogan, Bahnea, Cristeşti, Nazna şi Sâncraiu de Mureş.

Au fost folosite o motopompă de mare capacitate şi alte 6 motopompe transportabile la aproximativ 23 gospodării. Nu au fost persoane care necesită evacuare”, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mureş.

Te-ar putea interesa și: Maria Ghiorghiu, profeție tulburătoare pentru România. Ploile vor face prăpăd: „M-a trezit un glas care spunea”

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Alina Sorescu și Alex Ciucu au stat ore bune la tribunal! Artista, prima reacție: „Sunt încrezătoare că decizia va fi în beneficiul fetelor”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Cum a devenit o femeie din București bărbat, prin decizia instanței. Motivarea sentinței, incredibilă
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Statul vrea banii românilor. Proprietarii de mașini trebuie să plătească până luni, 30 septembrie
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
NATO se pregătește de RĂZBOI cu RUSIA! Planuri pentru UN TRANSPORT mare de RĂNIȚI
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro