Foarte mulți oameni aleg să țină post. Cum zielele de post sunt lungi și multe, gospodinele rămân adesea fără idei de preparate. Din fericire, venim în ajutorul acestora cu o rețetă de ardei umpluți de post. Pentru un preparat delicios e necesar să nu omiți ingredientul secret, pe care măicuțele de la Prislop îl pun în acest preparat.
Ardeii umpluți de post sunt ideali de consumat în această perioadă. În sezonul estival, ardeii se găsesc în diferite forme și culori. Această rețetă promite să nu dea bătăi de cap nici începătorilor. Mai mult, cu ajutorul acesteia vei reuși spă cucerești orice musafir.
Pentru această rețetă, puteți folosi atât ardei verzi cât și ardei roșii, galbeni sau portocalii, iar carnea tocată va fi înlocuită cu un amestec de legume, acestea făcând pereche bună cu orezul. Un alt avantaj este durata scurtă de gătire, în condițiile în care legumele se pot cumpăra din comerț semipreparate.
Pentru prepararea acestora, vei avea nevoie de:
Primul pas constă în spălarea și curățarea de semințe a ardeiului. În momentul în care realizăm acest lucru, trebuie ca din cotor să îndepărtăm semințele. În pararel, se pregătesc și celelalte legume, precum ceapa şi ardeiul, care se toacă fâşiuţe. după ce am terminat de tocat legumele le putem pune într-o tigaie. După ce prăjim puțin legumele, putem adauga orezul și pupla de roșii. Acestea se lasă la fiert pentru mai mult timp.
După ce compoziția este gata, putem adăuga sare și piper după gust. Compoziția obținută se pune în fiecare ardei. Ulterior, ardeii se așază într-o cratiță mai înaltă. Înainte de a-i pune la fiert, ar trebui să punem în oală apă fiartă dar și câteva rondele de roșii. Se adaugă după gust o linguriţă de vegetă şi se lasă ardeii la fiert la foc mic.
Spre final, e necesar să adăugăm o lingură de făină în apă. Compoziția obținută se poate folosi ca și sos pentru ardei. Când apa a scăzut, iar ardeii s-au făcut putem opri focul. Pentru un plus de savoare putem adăuga verdeață proaspăt tăiată. Pe lângă gustul plăcut, aceasta va oferi un gust bun preparatului.
Se recomandă consumarea acestora atunci când sunt calzi. Aceștia se servesc alături de sosul făcut după rețeta măicuțelor de la Prislop.
Te-ar putea interesa și: Secretul ardeilor umpluţi de post. Ce trebuie să pui în compoziţie pentru a ieşi pufoşi