01 iul. 2023 | 12:00

Orașul din România situat la cea mai mare altitudine. Atrage turiștii străini ca un magnet. E spectaculoasă priveliștea

Social
Orașul din România situat la cea mai mare altitudine. Atrage turiștii străini ca un magnet. E spectaculoasă priveliștea
Orașul din România situat la cea mai mare altitudine

Cu toții știm că România este plină de locuri de vis, parcă desprinse din povești. Totuși, puțini oameni știu care este orașul din România situat la cea mai mare altitudine. Imaginile din acest loc sunt de-a dreptul uluitoare, iar turiștii adoră să-l viziteze anual.

Predeal este orașul din România situat la cea mai mare altitudine

Un singur oraș din România este situat la cea mai mare altitudine. Da, ați auzit bine! Este vorba despre Predeal, celebrul oraș stațiune care este vizitat an de an de mii de turiști. Deși mulți români își petrec vacanțele acolo, puțini știau că se află la cea mai mare altitudine.

Predeal este cunoscut pentru pârtiile de schi din Clăbucet, dar și pentru zecile de trasee care se pot face în sezonul cald, pe cărări de munte.

Orașul din România este poziționat la o înălțime cuprinsă între 1.040 şi 1.110 metri. Drept urmare, acest oraș este una dintre principalele atracții pentru turiștii care aleg ca destinație de vacanță Valea Prahovei.

„Referitor la schi, se pare că încă din anii 1880 am început să avem pe aici activitate de schi dezvoltată de vânătorii de munte care aici aveau o şcoală milirată. La Predeal, ei au fost cei care au fost promotorii mişcării de schi, plus regele Carol, când au şi amenajat zona Clăbucet”, spune Marius Cătălin Câmpeanu, reprezentant zona turistică Predeal.

De asemenea, puțini știu că orașul Predeal a fost la început o comună.

Orașul Predeal a fost, de fapt, o comună

„Predealul a fost la început o comună. Interiorul ei era până la Comarnic. Uşor, uşor Sinaia s-a retras şi a devenit oraş. După aceia şi celelalte două localităţi, Buşteniul şi Azuga. În 1835 a devenit oraş, în 1992 a fost declarat staţiune de interes naţional.

În jurul Predealului se află undeva la 12 cabane, vechi cabane. Începând cu Susaiul, Gârbova, Clâbucetul, Trei Brazi, Poiana Secuilor. Le-am introdus într-un circuit, atât gastronomic cât şi drumeţie, mountain-bike, iar din acest an îl vom integra şi într-o tură de alergare.”, a declarat Marius Cătălin Câmpeanu, reprezentant zona turistică Predeal, DIGI24.

Citește și: Orașul din Europa unde localnicii vorbesc limba română

Și în ceea ce privește infrastructura, Predeal se situează pe primele locuri din țară. În prezent, stațiunea dispune de 200 de unităţi de cazare omologate și împărţite pentru bugetul fiecăruia.

„Predealul beneficiază de șapte kilometri de pârtii. Sunt uşoare, medi, dificile şi foarte dificile…negre. Pârtiile sunt în fiecare seară amenajate de maşinile de bătut zăpada. Avem zăpadă artificială, în peste 90% din capacitatea pârtiilor este zăpadă artificială, restul este naturală.”, a declarat Mihai Marina, şef Salvamont Predeal.

Așadar, sunt 81 de hoteluri de la două până la cinci stele, 80 de pensiuni, 36 de vile turistice şi 7 cabane.

„Dacă în 1990 erau undeva la 1.000 – 1.500 de locuri de cazare, astăzi am ajuns la aproape 7.000 de locuri de cazare. Iar ceea ce vă vorbesc acum, ne referim la cele clasificate. Dacă undeva în 2012 – 2013 eram în jurul valorii de 140.000 – 150.000 de vizitaori, am ajuns ca anul acesta să depăşim 220.000 – 230.000 de turişti”, a mai precizat Marius Cătălin Câmpeanu.

Citește și: Oraşul din România mai mare chiar decât Bucureştiul sau Clujul. Prea puţini români au habar de el

Istoricul orașului Predeal

În anul 1950, Predealul a devenit parte a orașului regional Stalin, din regiunea Stalin, denumite începând cu 1960 orașul regional Brașov și regiunea Brașov. 18 ani mai târziu, Predealul primea în componență și satele Pârâul Rece, Timișu de Jos și Timișu de Sus.

Conform ultimului recensământ efectuat în 2011, populația orașului Predeal se ridica la 4.755 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când s-au înregistrat aproximativ 5.615 locuitori.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
O zodie va trece printr-o lecție karmică intensă la final de 2024, care îi va aduce multă suferință. Se va afla la răscrucea destinului, va fi nevoită să-și confrunte greșelile din trecut și să plătească pentru ele
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Adevărul despre banii românilor. Mesaj clar de la Banca Națională
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Trupa Proconsul este în doliu. A murit marele artist: Cu profundă durere, am aflat azi...
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Anunț privind PENSIILE din 2025! Cum se MAJOREAZĂ de FAPT
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro