Mazărea congelată este un produs de bază în bucătărie și o modalitate excelentă de a consuma verdețuri. Unde mai pui că se gătește extrem de rapid, în numai câteva minute. Haide să vedem, așadar, de ce e bine să nu o decongelezi, ci mai degrabă să o pui direct la gătit.
Mazărea congelată este un element de bază în congelator și pe bună dreptate: este nutritivă, se potrivește cu aproape orice și, nu în ultimul rând, este foarte gustoasă! De altfel, aprovizionarea cu legume congelate este o modalitate excelentă de a avea o dietă nutritivă și echilibrată pe tot parcursul anului.
De asemenea, atunci când ești în criză de timp și cu puțină energie, mazărea congelată este foarte utilă atunci când trebuie să pregătești un prânz sau o cină rapid, astfel încât faptul că nu trebuie să le dezgheți în avans le face și mai convenabile.
Mazărea nu numai că este un produs cu adevărat grozav, dar va economisi timpul și energia pe care le presupune folosirea legumei proaspete, care trebuie curățată de coajă și spălată.
În practică, mazărea proaspătă este culeasă, spălată și congelată rapid pentru a forma pungile de perle verzi delicioase pe care le găsim în raionul de congelate a magazinelor alimentare.
Acest proces de a duce cele mai proaspete legume de pe câmp la congelator într-un timp scurt reține sucurile și aromele naturale ale acestora, ceea ce face ca produsul să aibă un gust și o textură deosebite.
Mazărea congelată și toate celelalte legume congelate, de altfel, sunt ambalate ca alimente ”gata de gătit” și nu ”gata de consum”. Prin urmare, din punct de vedere tehnic, acestea nu sunt destinate a fi consumate fără a fi gătite.
Astfel, este recomandat ca acestea să fie puse la fiert direct din congelator, fără a le lăsa la decongelat în prealabil. În felul acesta își va păstra savoarea și culoarea.
Citește și: Din ce este făcută pizza congelată vândută în supermarketuri. Ce conține, de fapt