16 iun. 2023 | 23:14

Secretul prin care o să faci cea mai bună socată. Detaliul banal care face diferența

Diverse
Secretul prin care o să faci cea mai bună socată. Detaliul banal care face diferența
Secretul prin care o să faci cea mai bună socată

Este o băutură răcoritoare, în topul preferințelor multor români și care se poate prepara foarte ușor chiar la tine acasă. Află, din rândurile de mai jos, care este secretul ce te ajută să faci cea mai bună socată. Un detaliu banal îți garantează un rezultat delicios.

Secretul ce te ajută să faci cea mai bună socată

Pentru foarte mulți români, vara este, fără doar și poate, sezonul socatei. Această băutură răcoritoare este delicioasă și foarte ușor de preparat acasă. Poate fi consumată ca atare, dar se poate și transforma în alcool, păstrându-se astfel pentru lunile de iarnă.

Dacă îți dorești să îți răsfeți papilele gustative și să îți impresionezi familia și musafirii cu o băutură spectaculoasă, trebuie doar să ții cont de câteva trucuri ce te ajută să faci cea mai bună socată.

Pentru a o prepara, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • 20 de inflorescențe de soc
  • două lămâi
  • 300-400 de grame de zahăr
  • patru litri de apă
  • câteva frunze de mentă (opțional)
  • frunze de busuioc (opțional)

Te-ar putea interesa și: Nu mai consuma această băutură răcoritoare la volan. Te va lăsa fără permis de conducere

Mod de preparare

Vei începe prin a spăla cu simț de răspundere florile de soc. Acestea se trec de mai multe ori printr-un jet de apă rece, pentru a îndepărta toate impuritățile. Se pun apoi într-un vas suficient de mare, se toarnă peste ele apă fierbinte și se lasă în jur de 24 de ore, timp în care să își elibereze aroma în apă.

După ce trec cele 24 de ore, se strecoară lichidul printr-o sită pentru a îndepărta florile. Astfel, vei obține, de fapt, socata.

Vei stoarce apoi cele două lămâi, iar zeama obținută se adaugă în sucul de soc. Se toarnă și cele 300-400 de grame de zahăr și se amestecă bine, până când se dizolvă în totalitate. Pentru o aromă mai intensă, poți pune și câteva frunze de mentă sau de busuioc.

Secretul pentru cea mai bună socată este, în mod neașteptat, recipientul în care este ținută după preparare. Se recomandă borcanele mari din sticlă. Pentru că sunt voluminoase, ingredientele se vor amesteca mult mai bine, iar băutura va fi mai aromată.

Te-ar putea interesa și: Cea mai bună rețetă de socată fără drojdie. Ingredientul care îi dă gustul perfect