11 iun. 2023 | 12:19

Cod portocaliu de ploi torențiale în România! Alerta de ultimă oră dată de ANM

Vremea Meteo
Cod portocaliu de ploi torențiale în România! Alerta de ultimă oră dată de ANM
Cod portocaliu de ploi torențiale în România! Alerta de ultimă oră dată de ANM

Vremea rea nu mai pleacă din România! După câteva zile de soare și vreme bună, ploile au revenit și fac ravagii în toată țara! Majoritatea regiunilor sunt afectate și este în vigoare chiar și un cod portocaliu de ploi torențiale. ANM a trimis o alertă de ultimă oră în acest sens, află care sunt zonele vizate de fenomenele extreme.

Cod portocaliu de vreme rea și furtuni

Vremea este tot mai rea la noi în țară. Deși am avut parte de zile extrem de călduroase, temperaturi mult mai mari decât cele normale pentru această perioadă, se pare că situația se schimbă din nou. Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de vremea rea, ploi și furtuni, valabilă în intervalul  11 iunie, ora 12 – 11 iunie, ora 21.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei și local în Muntenia. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.”, transmite ANM.

Acest cod vizează județele Sălaj, Cluj, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamț și Harghita și zona de munte a județelor Maramureș, Bihor, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Bacău.

De asemenea, meteorologii ANM au mai emis un cod portocaliu și pentru intervalul luni, ora 10.00 – marți , ora 10.00, valabil în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

În tot acest timp sunt așteptate averse torențiale, însoțite de fenomene extreme.

Cod galben de inundații

Ploile nu se mai opresc și ajung să provoace și pagube mari. Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundații, după ce una de cod portocaliu tocmai a expirat. Conform specialiștilor, râuri din mai multe judeţe ale țării sunt vizate.

Codul galben de inundații este valabil de la ora 12:00 și până duminică, 11 iunie, la miezul nopții, va fi în vigoare un cod galben de inundaţii pentru anumite sectoare râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Bărcӑu, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moravița, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Ialomiţa, Suceava, Moldova și Bistriţa.

Parteneri
Ce putere are Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva. Poveștile oamenilor cărora li s-a schimbat viața după ce au fost în pelerinaj la Iași
Redactia.ro
O femeie și-a găsit fiica la 44 de ani după ce a fost răpită din fața casei. Ce se întâmplase de fapt cu ea: „Am trăit o viață falsă”
Click.ro
VIDEO Bărbat bătut cu ciocanul, în Capitală, agresorii nu au fost încă găsiți. Imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Jador în cătușe! Imaginile care au făcut înconjurul internetului
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Obligatoriu pentru șoferii cu mașini mai vechi. Ce trebuie să înlocuiască proprietarii
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
ESTE VESTEA ZILEI! Românii primesc pensie ȘI MAI MARE
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Mesaje de Sf. Cuvioasa Parascheva. Cele mai frumoase urări pentru sărbătoriți și nu numai pe 14 octombrie 2024
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro