10 iun. 2023 | 14:25

Românii care pot primi 70.000 de euro de la stat. Condiţiile puse, banii sunt nerambursabili

Știri generale
Românii care pot primi 70.000 de euro de la stat. Condiţiile puse, banii sunt nerambursabili

Vești bune pentru tinerii fermieri care vor să înceapă o afacere în acest domeniu! Aceștia vor primi un ajutor financiar în valoare de 70.000 euro de la statul român. Banii nu vor fi rambursați, însă au fost impuse anumite condiții!

Românii care pot primi 70.000 de euro de la stat

Tinerii fermieri pot primi un ajutor de la statul român, pe viitor! Aceștia pot accesa 70.000 de euro/proiect, iar fondurile urmează să fie alocate, în două tranşe, sub formă de sumă forfetară.

„Sprijinul, acordat în baza unui plan de afaceri, prin intermediul acestei intervenţii este 100% nerambursabil, în valoare de 70.000 de euro/ proiect. Fondurile se acordă sub formă de sumă forfetară în două tranşe (75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului se va acorda în funcţie de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăşi trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol şi struguri de masă, de la semnarea Contractului de finanţare)”, a precizat Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Citește și: Porumbul, înlocuit în România cu cereale aduse din Africa. Ce vom mânca în curând din cauza secetei

Toate documentele necesare pot fi consultate pe pagina oficială de internet a Agenţiei, www.afir.info, la secţiunea Comunicare/Dezbatere publică.

„Dorim să oferim solicitanţilor de fonduri europene nerambursabile instrumente suple, clare, pentru a facilita accesarea fondurilor europene. Timp de 30 de zile, aşteptăm observaţiile publicului, urmând ca acestea să fie analizate şi, după caz, incluse în versiunea finală a Ghidului solicitantului”, a declarat directorul general AFIR, George Chiriţă, potrivit Agerpres.

Citește și: De ce porumbul nu mai trebuie semănat în iunie, de fapt. Greșeala uriașă a multor români

Ce vouchere vor primi românii

Parlamentarii au decis ca persoanele care sunt victime ale infracțiunilor să poată solicita un avans din compensația financiară, primit sub forma unor vouchere, ce vor acoperi nevoile urgente ale persoanelor tâlhărite. Suma primită în avans sub forma unor vouchere va reprezenta valoarea a cinci salarii de bază minime brute pe țară, iar beneficiarii pot intra în posesia ei la maximum 72 de ore de la depunerea cererii, potrivit Executivului.

Hotărârea de Guvern a fost aprobată în şedinţa de joi, alături de metodologia de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor, precum şi criteriile de selectare a entităţilor publice şi private înrolate în mecanismul de acordare.

„De asemenea, se operaţionalizează prevederile Legii nr. 230/2022 de consolidare a Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), prin care a fost instituit Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, un fond care reutilizează în interes social activele confiscate în cadrul procesului penal”, se arată în comunicatul Guvernului, potrivit Agerpres.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Regele care și-a dezgropat soția și i-a obligat pe vasali să îi sărute mâna în ziua încoronării. De ce a fost ucisă superbă regină
Click.ro
VIDEO Cum arată averea confiscată din bagajul „pensionarului” Adriean Videanu. Imagini cu bijuteriile de 650.000 de euro
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Dictatorul ahtiat după lux. Obiectele fabuloase purtate de Kim Jong Un
EVZ.ro
Cum arată Lambada la aproape trei săptămâni de când a născut. Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată de băiat pentru a doua oară / FOTO
Spynews
Obligatoriu pentru cei care au casă la curte. TAXA care trebuie neapărat plătită
Capital.ro
Lora, o mireasă superbă! Nimeni nu se aștepta la o așa rochie! Primele imagini de la nunta cu Ionuț Ghenu. Cine sunt nașii bogătașii
Avantaje
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Mediaflux
Când va naște fiica Ralucăi Moianu. Mara Ancuța și Virgil Boglea au anunțat la petrecerea de cununie civilă că vor avea un băiețel
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect a început sora lui Carmen Negoiță
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro