07 iun. 2023 | 15:06

A fost un munte de om, dar acum soția îl duce în brațe și la toaletă. Povestea sfâșietoare a jucătorului de rugby care suferă de MND, boala care l-a afectat și pe Stephen Hawking

Știri generale
A fost un munte de om, dar acum soția îl duce în brațe și la toaletă. Povestea sfâșietoare a jucătorului de rugby care suferă de MND, boala care l-a afectat și pe Stephen Hawking

Povestea lui Rob Burrow impresionează tot tărâmul britanic. A fost un munte de om, jucător profesionist de rugby la echipa Leeds United, iar acum are doar 44 de kilograme, după ce a fost lovit crunt de boala degenerativă de care a suferit și renumitul profesor Stephen Hawking. Fostul sportiv este sprijinit de soția lui, care a jurat să aibă grijă de el „până în ultima clipă”. „Sunt sigură că ar fi făcut la fel pentru mine”.

Poveste cutremurătoare a fostului jucător de rugby Rob Burrow

Rob Burrow este o legendă și un exemplu de voință în sportul britanic. A jucat 16 ani rugby la nivel profesionist și a îmbrăcat tricoul formației Leeds United în 492 de meciuri. În anul 2019, medicii i-au dat o veste cumplită și i-au transmis că are MND, o boală degenerativă care l-a afectat și pe renumitul profesor Stephen Hawking.

„Boala neuronului motor” se referă la un grup de boli care fac ca nervii motori din coloana vertebrală și creier să își piardă funcția în timp. În scurt timp, cel lovit de MND are nevoie de ajutor pentru mișcare, mâncare și chiar respirație, așa cum este și cazul lui Rob Burrow. Fostul sportiv are acum 44 de kilograme, nu vorbește și mănâncă doar alimente lichide. Este hrănit cu lingura pentru că nu poate face singur nici măcar această operațiune.

Experții consideră că aproximativ 10% dintre MND sunt ereditare, iar despre celelalte procente Institutul Național de Boli Neurologice și AVC raportează că pot să apară din cauza factorilor genetici, toxici, virali și chiar din cauza celor de mediu.

Rob Burrow, purtat în brațe de soția lui

Jurnaliștii de la The Sun au vizitat familia Burrow, iar imaginile sunt dure și emoționante. Soția lui Rob, Lindsey, este cea care îl îngrijește deși are și trei copii cărora trebuie să le poarte de grijă. Nu s-a gândit niciodată să angajeze pe cineva să o ajute și consideră că aceasta este datoria ei. „Sunt convinsă că și el ar fi făcut la fel pentru mine”. Lindsey îl hrănește și îl spală, are grijă să-i dea tratamentul și îl poartă în brațe prin casă,  deși nu au lift care să o ajute când trebuie să-l mute de la un etaj la altul.

Rob doarme la parter pentru că are nevoie de un aparat care să-i îndepărteze din corp cantitățile foarte mari de dioxid de carbon. Când i-au dat diagnosticul, medicii i-au spus că mai are de trăit maximum doi ani, dar sunt aproape patru de când Rob luptă ajutat de soția lui.

„El este soțul meu, vreau să am grijă de el. Îți spui acele jurăminte, când te căsătorești și asta vreau să faci. De multe ori îmi transmite: «Îți mulțumesc că ai grijă de mine, nu aș fi aici dacă nu ai face aceste lucruri». Știu cât de recunoscător este”, a mai spus soția lui Rob Burrow. Lindsey încearcă să-și păstreze optimismul și se bucură de zilele mai bune ale soțului ei și este convinsă că „mai rău nu poate să fie”.

Cei doi s-au căsătorit acum 17 ani și încercă să comunice cât de des pot. Jurnaliștii au văzut momentul în care Rob a scris pe un ecran, cu ajutorul unui dispozitiv care este activat cu ajutorul ochilor, cât de mândru este de soția lui.

Rob Burrow a fost ajutat de prieteni să participe la ediția inaugurală a maratonului din Leeds, care îi poartă numele. Scaunul lui a fost împins pe o distanță de 42 de kilometri, iar pe final fostul său coechipier Kevin Sinfield l-a luat în brațe și au trecut împreună linia de sosire. Înainte să-l pună în scaunul cu rotile, Kevin l-a sărutat pe obraz.

Digisport.ro
Unde s-a angajat Neil Lennon, după ce n-a rezistat decât 6 meciuri în România
Stirile PROTV
Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ce scria CIA despre Nicolae Ceaușescu în ultimele sale zile de viață. Spionii din timpul Revoluției
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
O bancă celebră pune pe liber mii de oameni. Angajați care rămân pe drumuri
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs în Europa
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro