Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre alimentele pe care să nu le mai consumi după vârsta de 44 de ani. Nu doar că pot conduce la dezvoltarea de boli periculoase în timp, ci afectează și creierul uman. Află în rândurile de mai jos ce produse este recomandat să elimini din alimentație, după pragul de vârstă amintit, pentru a te bucura de un corp sănătos.
Odată cu înaintarea în vârstă, organismul uman este supus schimbărilor în ceea ce privește metabolismul, masa musculară, oasele și nu numai. Parțial, din cauza activităților fizice mai puțin intense. În astfel de circumstanțe, este nevoie de o atenție deosebită asupra programului alimentar. Doar astfel te poți bucura de un corp sănătos.
Medicul Vlad Ciurea, profesor de neurochirurgie la UMF Carol Davila din București, a explicat care sunt alimentele ce ar trebui eliminate din alimentație, după vârsta de 44 de ani. Este vorba despre produse mult iubite de români. Adevărul este că, după pragul de vârstă amintit, influențează în mod negativ organismul uman.
„Cârnatul trebuie scos. Cârnatul gras. Și mititeii. Îmi pare rău, eu sunt foarte mare amator de mititei, dar până la vârsta de 44 de ani. Apoi, doar cu măsură, de poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie. (…)
Unde se duce toată cărnăria aia? Vă dați seama? În burtă! Și din burtă unde se duce? Este îngrozitor! Carnea roșie, tare, este toxică și pentru creier, și pentru ficat, pentru tot organismul. Nu poți să digeri totul”, a explicat medicul Vlad Ciurea, în podcastul lui Cătălin Măruță.
Specialiștii în domeniul sănătății sunt de părere că oamenii consumă, în general, mult prea multe grăsimi. Acestea sunt bogate în calorii, conducând la creșterea în greutate. Totodată, în timp, pot să crească probabilitatea de dezvoltare de boli periculoase, precum cele de inimă, diabetul de tip 2 și chiar cancer.
Grăsimile consumate excesiv afectează inclusiv creierul, a atras atenția medicul Vlad Ciurea. Pentru a te bucura de un creier sănătos, este nevoie să elimini toate grăsimile nesănătoase din programul alimentar. Creierul este fericit dacă organismului îi este furnizată multă apă, oxigen curat, glucoză (dar nu din zahăr, ci din ciocolată neagră).
Trebuie ținut cont și de faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, organismul uman are nevoie de mai mulți nutrienți pentru a funcționa corespunzător. Riscul de a dezvolta afecțiuni de sănătate cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul, precum și de boli legate de masa musculară și oase, cum ar fi osteoporoza, poate fi redus prin ajustarea alimentației.