Playtech Știri îți explică cum să consumi mai puțin detergent la mașina de spălat. Totul se rezumă la curățarea regulată a unui singur obiect pe care îl prezintă aparatul electrocasnic. De cele mai multe ori, este ignorat de gospodine.
Când vine vorba despre curățarea mașinii de spălat, multe gospodine se rezumă la dezinfectarea țevilor sau la spălarea sa pe suprafețele exterioare. Și interiorul aparatului electrocasnic este la fel de important, însă. Există un obiect din mașina de spălat care trebuie curățat de cel puțin patru ori pe an: filtrul de evacuare.
Dincolo de acesta, mai există o zonă a mașinii de spălat care trebuie să fie spălată în mod regulat. Ea este responsabilă pentru cele mai dure pete de pe rufe și pentru cele mai nocive elemente care se depun în spații care de regulă sunt umede. Dacă îngrijești mașina de spălat în mod corect, împiedici și apariția și extinderea mucegaiului.
Hainele pot fi îngrijite mult mai eficient dacă acordăm atenția cuvenită mașinii de spălat. Este important ca aparatul electrocasnic să fie dezinfectat cel puțin o dată pe săptămână. Doar procedând astfel te vei putea bucura de rezultatele dorite când vine vorba de haine: vei obține rufe curate, moi și pufoase.
Știai că poți să faci economie de detergent, dacă ești atentă să dezinfectezi corect un singur element al mașinii de spălat? Este vorba despre recipientul în care pui produsul. Playtech îți explică în rândurile de mai jos de ce este important acest detaliu.
Este important ca recipientul dedicat detergentului de haine să fie curățat în mod regulat. Aici se acumulează toate rămășițele produsului. Data viitoare când vei pune rufe la spălat, vei consuma mai puțin detergent, însă beneficiile acestui „truc” nu se opresc aici.
Umiditatea și rămășițele de detergent pot să afecteze în mod negative hainele pe care le pui în cuva mașinii de spălat. Este esențial să schimbi filtrul și să încerci să îl menții cât mai curat posibil, de fiecare dată când speli hainele, indiferent dacă folosești detergent sub formă de praf sau detergent lichid.
Chiar dacă poți avea impresia că detergentul de haine nu murdărește articolele puse la spălat, lucrurile nu stau chiar astfel. Dacă este utilizat în mod excesiv, rufele pot prezenta pete la finalul ciclului de spălare.
Dacă nu poți să scoți recipientul dedicat detergentului automat, cu un clips, ia o cârpă umedă din microfibră și curăță spațiul manual. În acest fel, nu doar că te vei bucura de haine mai bine spălate, ci vei folosi și mai puțin detergent, fiindcă produsul nu va mai rămâne lipit de recipient odată ce acesta va fi curat.