Ce să nu lipsească de pe masa de Crăciun. Detaliul important de care lumea își aduce aminte târziu
Multe lucruri sunt uitate, pentru că majoritatea gazdelor încearcă atât de tare să mulțumească pe toată lumea încât scapă din vedere multe lucruri. Desigur, mulți ar spune că dacă dispoziția bună este la locul ei…atunci nimic nu lipsește. Pentru a avea o masă perfectă, trebuie să ai decorațiuni de Crăciun frumoase, extrem de colorate și elegante în camera în care îi aștepți pe invitați. Nu uita de șervețelele tematice și mirosul de portocale sau brad care creionează bine tabloul dorit! Colindele trebuie și ele să cânte pe fundal tot timpul.
Unde s-a mai văzut masă de Crăciun în liniște? Un detaliu important, mai ales la români, este băutura. După atâta mâncare, o băutură digestivă înainte și ceva fin după este mai mult decât bine venit. Dacă mâncărurile au fost grele, iar gazda nu s-a abătut de la meniul tradițional, ananasul este fructul indicat la desert. Este mai bine să-ți servești invitații cu ceva fresh după toate sosurile și preparatele din carne.
„La români se obişnuieşte ca înainte de masă, mai cu seamă la Sărbătorile de Iarnă, să se bea ca aperitiv o băutură spirtoasă, tradiţionala palincă în cele mai multe cazuri, însă aceasta este agresivă atât pentru bolta palatină, cât şi cu organele implicate în metabolizarea alcoolului. Recomand, mai degrabă ca, în așteptarea mesei, să se servească un vin spumant sec, care să deschidă pofta de mâncare’, susține un specialist.