11 mai 2023 | 14:10

Gigi Becali, decizie de ultimă oră. Omul de afaceri a refuzat o ofertă colosală pentru palatul din București – EXCLUSIV

Sport
Gigi Becali, decizie de ultimă oră. Omul de afaceri a refuzat o ofertă colosală pentru palatul din București - EXCLUSIV

Gigi Becali este un negustor abil, gata în orice moment să discute o vânzare dacă iese în profit. Așa s-a întâmplat și cu palatul din București pe care a plătit șapte milioane de euro, în anul 2006. A avut ofertă de 20 de milioane de euro, dar a refuzat-o. Dumitru Dragomir a dezvăluit detaliile negocierilor în exclusivitate pentru playtech.ro.

Gigi Becali s-a răzgândit și nu mai vinde palatul din Aleea Alexandru

Gigi Becali a scos la vânzare, în doar câteva săptămâni, clubul de fotbal FCSB, dar și palatul din Aleea Alexandru. Pentru ambele a primit oferte foarte mari, dar le-a refuzat sau a amânat negocierile. Omul de afaceri susține că a primit chiar o propunere de 100 de milioane de euro pentru un pachet care să cuprindă clubul de fotbal și baza de pregătire din Berceni, al cărei teren este evaluat la 40 de milioane de euro. Le-a transmis clienților să revină la finalul sezonului, dar după aceea a declarat că vrea să cumpere trei jucători, un gest care poate să însemne că s-a răzgândit și că nu mai vrea să se retragă din fotbal.

A avut oferte atractive și pentru palatul din București pe care a plătit șapte milioane de euro, dar s-a răzgândit înainte să semneze actele. Dumitru Dragomir are informații despre modul în care s-au purtat negocierile și a spus toată povestea, în exclusivitate pentru playtech.ro.

„Are oferte multe pentru FCSB, dar se mai răzgândește și el. Așa a făcut și cu palatul… A zis că vrea 20 de milioane de euro, dar când a primit propunere de 20 de milioane a zis că nu vrea mai vrea și a cerut 25 de milioane de euro”, a declarat fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, în exclusivitate pentru playetch.ro.

Gigi Becali a spus într-un interviu că are patru oferte pentru palat. La negocieri s-ar fi prezentat și oficialii unei țări din zona arabă, care caută un loc pentru ambasadă.

„Ultima propunere pe care a primit-o a fost de 23 de milioane de euro și a refuzat. Să nu-l plângeți pe Gigi Becali, că are bani mulți cash. Nu sunt mulți în România care să dețină sume așa mari cash”, a mai afirmat Dumitru Dragomir.

Care este povestea palatului din Aleea Alexandru pe care Gigi Becali l-a cumpărat cu șapte milioane de euro

Imobilul deținut de Gigi Becali în centrul capitalei a fost construit în anul 1915 pentru celebrul avocat Iancu Manu și este o copie a Palatului Biron din Paris. În anul 1948, clădirea a fost naţionalizată şi a devenit locuinţa prim-ministrului Petru Groza, dar după revoluția din anul 1989 a ajuns la moștenitorii lui Max Auschnitt, proprietarii de drept. Industriașul a fost administratorul Uzinelor şi Domeniilor Reşiţa și i s-a spus: „Regele de Fier”.

Gigi Becali a cumpărat palatul în anul 2006 cu aproximativ șapte milioane de euro și l-a trecut pe numele fetelor sale. Omul de afaceri din Pipera se află pe locul 14 în Top 300 Capital, cu o avere cuprinsă între 325 și 425 de milioane de euro, dar Dumitru Dragomir susține că cifra reală este de aproximativ 1,5 miliarde de euro.