10 mai 2023 | 13:24

Șeful armatei private a lui Vladimir Putin își trădează șeful și rupe tăcerea despre culisele războiului din Ucraina: „Bunicul fericit crede că este bun”

Știri generale
Șeful armatei private a lui Vladimir Putin își trădează șeful și rupe tăcerea despre culisele războiului din Ucraina: „Bunicul fericit crede că este bun
Evgheni Prigojin, în timpul unui mesaj video către oficialii Rusiei

Șeful grupării Wagner a deschis un conflict de mare anvergură în urmă cu câteva zile, atunci când i-a avertizat pe oficialii usiei, în frunte cu Vladimir Putin, că trupele lui vor părăsi Bahmutul din cauza lipsei de muniții și condiții. Evgheni Prigojin a revenit, marți, cu un nou discurs plin de injurii, dar totodată enigmatic. Ce a transmis de data această poporului rus.

Șeful grupării Wagner, avertisment pentru cetățeni

Șeful armatei private a lui Vladimir Putin a atins limita răbdării, astfel încât, acesta a început să realizeze filmări de pe front în care surprinde imagini cutremurătoare, în timp ce merge pe lângă cadavrele colegilor săi. Din păcate, armata private a Rusiei a rămas fără muniție și echipament militar, care să-i permită să se apere, iar mai apoi, să atace.

El a adresat insulte la adresa ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi a şefului Statului Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov, avertizând că, pe data de 10 mai, își va retrage trupele din Bahmut. Acesta a subliniat că din cauza lipsei condiții, armata sa este condamnată la moarte fără sens.

„Pe 10 mai 2023 vom fi obligaţi să predăm poziţiile din oraşul Bahmut unităţilor Ministerului Apărării şi să redistribuim mercenarii în spatele frontului pentru a ne linge rănile. Retrag unităţile Grupului Wagner din Bahmut deoarece, prin lipsa de muniţie, acestea sunt condamnate la o moarte fără sens”, a subliniat el, adresându-se „şefului de Stat Major, Valeri Gherasimov, ministrului Apărării, Serghei Şoigu, comandantului-şef Vladimir Putin şi poporului rus”, transmite EFE.

La scurt timp, Evgheni Prigojin a anunțat că soldații săi vor continua să lupte în interesul Rusiei, chiar dacă se vor retrage din Bahmut: „Luptătorii Wagner vor fi păstraţi pentru următoarele operaţiuni în interesul Rusiei”, a anunţat Prigojin, citat duminică de presa de stat rusă.

Șeful grupării Wagner revine la sentimente rele față de Rusia

Nu se știe ce anume îi produce șefului Wagner aceste schimbări puternice de atitudine, căci, marți, a transmis din nou un mesaj ambiguu și în același timp amenințător față de cei care conduc Rusia în războiul din Ucraina și îi fac probleme cu Kremlinul.

Pe lângă lipsa de muniție pe care a continuat să o menționeze, Prigojin a vorbit despre imaginea unui „bunic fericit”, fără să menționeze la cine face referire. Cu toate aceastea, el a blamat deseori Ministerul Apărării pentru că nu i-a oferit muniția de care avea nevoie pe front.

Acesta deplânge viitorul crunt al Rusiei, al copiilor și al tuturor oamenilor, dacă țara va pierde bătălia din cauza acestor impedimente de natură administrativă și militară.

„Și bunicul fericit crede că este bun. Dacă se dovedește că are dreptate, atunci Dumnezeu să le dea tuturor sănătate. Dar ce va face țara, copiii noștri, nepoții noștri care sunt viitorul Rusiei și cum vom putea câștiga acest război dacă – din întâmplare, și fac doar speculații aici – se dovedește că acest bunic este un ticălos total?”.

 

 

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Vreme ideală în weekend. Temperaturile sunt surprinzătoare
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Te sancționează în mașină! E ceva banal, dar amenzile sunt mari
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Se reintroduce oficial serviciul militar obligatoriu. Cine va fi chemat şi câte luni durează
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro