06 mai 2023 | 16:23

Ce trebuie să faci căpșunilor din grădină în luna mai pentru o recoltă bogată. Așa te vei bucura de fructe săptămâni la rând

Diverse
Ce trebuie să faci căpșunilor din grădină în luna mai pentru o recoltă bogată. Așa te vei bucura de fructe săptămâni la rând
Ce trebuie să faci căpșunilor din grădină în luna mai pentru o recoltă bogată

Spune-mi cum îți îngrijești grădina primăvara, ca să îți spun ce recoltă vei avea! Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să faci căpșunilor în luna mai pentru a obține o recoltă bogată. Un truc simplu te va ajuta să te bucuri de fructe săptămâni la rând.

Spune-mi cum îți îngrijești grădina primăvara, ca să îți spun ce recoltă vei avea!

Primăvara este poate cel mai important sezon pentru grădinari. În aceste trei luni, se pregătește pământul, se plantează răsadurile, se aplică primele tratamente împotriva dăunătorilor, se toaletează pomii și arbuștii. Pașii făcuți în această perioadă au un impact uriaș asupra modului în care se vor dezvolta plantele și asupra recoltei.

Luna mai este cu totul specială, ea aducând o adevărată explozie de culoare în grădinile oamenilor: flori noi, boboci proaspeți ce încep să se deschidă. Tot acum încep să apară și să crească buruienile și insectele dăunătoare.

Te-ar putea interesa și: Căpşunile din supermarketuri şi piaţă, un adevărat pericol pentru români. Ce trebuie să faci pentru a nu te îmbolnăvi

Ce trebuie să faci căpșunilor din grădină în luna mai pentru o recoltă bogată

Vremea imprevizibilă poate afecta și ea plantele, cel mai mare pericol fiind apariția brumei în diminețile cu temperaturi scăzute. Pentru a combate efectele nedorite, poți proteja plantele, în luna mai, cu câteva straturi de pături de horticultură.

Căpșunii se plantează, în general în luna aprilie. În mai, aceștia trebuie protejați, grădinarii recomandând folosirea plaselor de protecție împotriva păsărilor.

Nu uita că primele flori ale culturii nu se vor transforma în fructe și trebuie îndepărtate.

Ca să te asiguri că vei avea o recoltă de calitate și bogată, va trebui să uzi căpșunile în fiecare zi și să te asiguri că primesc suficient de multă lumină naturală. Buruienile ce cresc în jurul lor se îndepărtează imediat, la fel și frunzele uscate, care pot fi afectate de diferite boli ale plantelor.

Pentru a le menține calitatea și pentru a le feri de acțiunea dăunătorilor, straturile de căpșuni trebuie să fie mutate după trei ani de la plantare.

Te-ar putea interesa și: Câți bani costă căpșunele românești în piețe. Sunt mai scumpe decât carnea de porc

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Fata lui Ilie Năstase are un nou iubit. Tânăra a stârnit controverse în online
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Ungaria, la ani lumină de România! Budapesta ne-a luat complet fața. Ungurii i-au cucerit pe toți
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro