05 mai 2023 | 18:27

Ce să faci cu răsadurile de castraveţi la 7 zile de la plantare. Secretul pentru a rodi până târziu

Diverse
Ce să faci cu răsadurile de castraveţi la 7 zile de la plantare. Secretul pentru a rodi până târziu
Iată ce să faci cu răsadurile de castraveţi la 7 zile de la plantare, pentru a te bucura de rod bogat mai mult timp!

Dacă vrei să te bucuri de recoltă bogată de castraveți, pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să pui în aplicare acest „secret”. Iată ce să faci cu răsadurile de castraveţi la 7 zile de la plantare! Dacă vei proceda astfel, legumele nu vor avea deficiențe în ceea ce privește substanțele nutritive și se vor dezvolta sănătos.

Ce să faci cu răsadurile de castraveţi la 7 zile de la plantare

Pentru a te bucura de o cultură de castraveți bogată, este necesar să asiguri legumelor condițiile potrivite de dezvoltare. Majoritatea româncelor care cultivă astfel de produse în propria lor grădină preferă să nu le aplice substanțe chimice. Playtech Știri îți explică ce să faci cu răsadurile, după șapte zile de la plantare.

Puține gospodine știu că, la o săptămână de la plantarea răsadurilor de castraveți în grădină, este absolut necesar să se aplice la rădăcina lor îngrășământ. Aplicarea sa este una dintre principalele lucrări care trebuie efectuate pentru o îngrijire corespunzătoare a legumelor și nu le afectează în mod negativ, așa cum se mai spune.

Aplicarea îngrășămintelor este importantă în cazul castraveților – și nu numai, fiindcă asigură nutrienții de care planta are nevoie pentru a crește și a produce recoltă sănătoasă. În principiu, este vorba despre azot, fosfor și potasiu. Azotul ajută la creșterea frunzelor, fosforul stimulează dezvoltarea rădăcinilor, iar potasiul ajută la creșterea florilor și a rodului.

Dincolo de acest aspect, îngrășămintele pot să ajute și la combaterea unor boli care afectează legumele din grădină. Unele dintre cele mai comune condiții care pot fi declanșate de dăunătorii castraveților sunt mana și făinarea. Poți să eviți apariția sau dezvoltarea acestor condiții cu ajutorul unor produse chimice.

Ce îngrășământ să folosești pentru a combate aceste boli

Mana castraveților poate fi combătută cu Polyram DF, un fungicid de contact care se aplică întotdeauna preventiv. Acesta poate fi cumpărat sub formă de granule dispersabile în apă. Se folosește în perioada vegetativă, cu o doză de 0,2%, cu o pauză de trei zile, potrivit recomandărilor agro.basf.ro.

Pentru combaterea făinării castraveților, poate fi folosit fungicidul Dagonis. Produsul combate inclusiv putregaiul tulpinii. Doza de aplicare în cazul acestui tip de îngrășământ este de 0,6 l/ha. Tot în acest scop mai poate fi folosit și Kumulus DF, tot sub formă de granule dispersabile în apă, care se folosește în doză de 0,4%, la un interval de 7-10 zile.

Te-ar putea interesa și: Ce să nu plantezi niciodată lângă castraveți. Se va distruge toată recolta

Este foarte important să aplici îngrășământul corect, respectând cantitatea indicată pe recipientul produsului. Aplicarea îngrășământului în mod excesiv poate să conducă inclusiv la creșterea unor legume mai puțin calitative.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Moment critic pentru Ungaria. Viktor Orban anunță zile grele: NU cerșim!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
ANUNȚ privind ADEVERINȚELE! TOȚI SENIORII sunt VIZAȚI
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro