03 mai 2023 | 21:59

Fata de 13 ani a unui antrenor din România a fost omorâtă în masacrul din Serbia. Dezvăluiri cutremurătoare ale unui profesor

Știri generale
Fata de 13 ani a unui antrenor din România a fost omorâtă în masacrul din Serbia. Dezvăluiri cutremurătoare ale unui profesor
Fata de 13 ani a unui antrenor din România a fost omorâtă în masacrul din Serbia

Dramă de neimaginat la o școală din țara vecină. Informații cutremurătoare apar în spațiul public, în timp ce părinții victimelor își strigă disperarea. Fata de 13 ani a unui antrenor din România a fost omorâtă în masacrul din Serbia. Un profesor face dezvăluiri cutremurătoare.

Fata de 13 ani a unui antrenor din România a fost omorâtă în masacrul din Serbia

Scene desprinse dintr-un coșmar, la o școală de prestigiu din Belgrad. Un elev de doar 13 a luat armele tatălui său și a deschis focul în unitatea de învățământ. Se pare că adolescentul plănuise atacul de o lună, având o listă cu victimele și o schiță a clădirii.

Presa din țara vecină dezvăluie că printre victimele masacrului din Serbia se numără și fiica unui fost jucător de volei care este acum antrenor în România, pregătind echipa CSM Zalău.

„El a fost anunţat în primă fază că nu este găsită. I-a fost confirmat de acasă. Într-adevăr, fiica dânsului a fost ucisă şi a plecat de urgenţă în Serbia”, spune Gabriel Terheș, director sportiv SCM Zalău, potrivit Observator News.

Mama unei eleve descrie un tablou înfiorător:

„Un băiat era împuşcat în picior. O fată a fost rănită şi cred că şi alţi doi băieţi. Dar nu i-a împuşcat pe toţi. A fost oribil”, povesteşte o elevă.

„Copilul meu a supravieţuit, nu vă puteţi imagina. A văzut un bărbat căzut la pământ, împuşcături, a luat-o la fugă, a crezut că băiatul cu arma o să vină după ea. Este şocată”, spune Astrid Merlini, mama unei eleve.

„Avea o listă de copii pe care plănuia să îi ucidă”

În vârstă de doar 13 ani, elevul a plecat spre școală având asupra sa două pistoale și trei încărcătoare, toate aparținând tatălui său, un cunoscut medic din Belgrad. Prima victimă a atacatorului a fost paznicul unității de învățământ, apoi intră într-o sală de clasă și deschide focul. Își împușcă și ucide trei colegi.

A schimbat încărcătorul și continuă atacul. În laboratorul de istorie împușcă un profesor și alți elevi și se îndreptă spre curtea școlii, de unde sună la Poliție pentru a anunța ce se întâmplase.

„Avea o listă de copii pe care plănuia să îi ucidă. Şi-a desenat planurile şcolii, cu intrări şi ieşiri, desenul a fost găsit în banca lui. Şi el însuşi a spus că avea ţinte prioritare. Desenul seamănă cu un joc video sau film de groază şi arată că a plănuit în detaliu cum să intre în fiecare clasă şi cum să lichideze fiecare copil”, a declarat Veselin Milic, şeful Poliţiei din Belgrad.

Nouă persoane și-au pierdut viața. Atacatorul era un elev model, olimpic la matematică și istorie. Furia sa ar fi fost declanșată de o notă mică pe care o primise de la profesorul de istorie.

Tatăl lui a fost și el arestat, armele folosite fiind înregistrate pe numele său. Medicul ar fi fost, de fapt, cel care l-a învățat pe adolescent să tragă cu arma.

„Ce împinge un copil de 14 ani să tragă ca să ucidă? Nu a tras în aer, nu le-a tras în picioare, a tras în piept, în burtă. Chiar şi în cap. Nu am răspunsul la această întrebare”, a declarat Jelena Jancovic, reprezentant al profesorilor.

Zilele de 5,6 și 7 mai au fost declarate zile de doliu național în Serbia.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Zodiile care vor avea o săptămână de vis! Scapă în sfârșit dintr-o relație toxică
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Un mare internațonal român, la capătul puterilor. Boala îl chinuie zi de zi
EVZ.ro
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews
O lume întreagă e în doliu. A murit unul din marile nume ale planetei: Astăzi, lumina noastră s-a stins
Capital.ro
Lora, o mireasă superbă! Nimeni nu se aștepta la o așa rochie! Primele imagini de la nunta cu Ionuț Ghenu. Cine sunt nașii bogătașii
Avantaje
RĂZBOIUL s-a EXTINS! CAPITALA este SUB ASEDIU
Mediaflux
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta celor doi. Cum au arătat tortul și mărturiile
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro