03 mai 2023 | 15:42

Mărturia cutremurătoare a unei fetițe, martoră la masacrul dintr-o școală din Belgrad. Ce i-a dat prin cap să facă pentru a nu fi ucisă de colegul său

News
Mărturia cutremurătoare a unei fetițe, martoră la masacrul dintr-o școală din Belgrad. Ce i-a dat prin cap să facă pentru a nu fi ucisă de colegul său
Supraviețuitoare a atacului

Un atac armat la o școală din Belgrad a cutremurat o lume întreagă, după ce un copil de 14 ani a ucis cu sânge rece 8 elevi și un gardian. După tragedie, au apărut și primele informații despre criminal. Din păcate, băiatul a ales să-și omoare proprii colegi, fără a ține cont către cine trage. Declarațiile uneia dintre supraviețuitoare te cutremură. Cum a reușit să scape cu viață din infern.

Cum a reușit una dintre eleve să fenteze moartea

O tragedie imensă a avut loc, astăzi, într-o școală din Belgrad, acolo unde un elev de clasa a VII-a a venit hotărât să facă măcel printre colegii săi. Băiatul de 14 ani ar fi intrat în clasă în timpul orei de istorie și a început să tragă la nimereală cu un pistol, inclusiv în profesorul său, iar ulterior, să părăsească încăperea.

Momentan, nu se știe care a fost motivul acestui atac armat, însă se presupune că tânărul s-ar fi aflat sub influența substanțelor interzise. Acesta mersese cu o seară înainte la o petrecere cu câțiva colegi, iar comportamentul său părea normal, nepunând semne de întrebare.

Din păcate, astăzi, elevul eminent, așa cum era cunoscut, a venit cu un comportament total schimbat, alegând să-și ucidă fără milă 8 colegi, dar și un paznic.

„A început să tragă la întâmplare, avea două încărcătoare în mână, a împușcat mai întâi profesorul de istorie, apoi a continuat”, a povestit o colegă de clasă a criminalului, potrivit Nova.rs, citată de N1info.

Eleva simte că a renăscut după ce a reușit să scape cu viață din coșmarul pe care l-a trăit preț de câteva minute. Ea povestește cum s-a prefăcut moartă în fața criminalului, având puterea să se așeze peste colegii săi împușcați.

„A omorât doi dintre prietenii noștri. M-am întins peste ei, să creadă că și eu sunt moartă. Apoi a părăsit sala de clasă, împușcăturile încă se mai auzeau”, a transmis eleva.

Ce au descoperit polițiștii în sala de curs

În urma investigațiilor făcute de oamenii legii, în clasa în care a avut loc masacrul a fost găsit un rucsac în care se aflau trei sticle de cocktail Molotov, ceea ce arată că planul elevului a fost unul cu adevărat diabolic. De asemenea, elevul ar fi avut la el cinci arme și două încărcătoare, astfel că dimensiunea tragediei putea fi și mai mare.

Pe lângă cele 9 persoane ucise, Ministerul de Interne a transmis că, alte șapte persoane sunt rănite, printere ele fiind profesoara de istorie și alți 6 colegi, dintre care, 3 se află în operații, fiind în stare critică.