02 mai 2023 | 13:34

Germania, avertisment categoric pentru Ucraina. Volodimir Zelenski are interzis să facă asta împotriva Rusiei

Știri generale
Germania, avertisment categoric pentru Ucraina. Volodimir Zelenski are interzis să facă asta împotriva Rusiei
Volodimir Zelenski și Olaf Scholz

Germania vine cu un nou avertisment către Ucraina, înainte cu puțin timp de contraofensiva pe care armata lui Volodimir Zelenski o pregătește împotriva Rusiei. Recent, un responsabil prorus din Lugansk a anunțat data exacta când va fi lansat atacul pe care Ucraina îl pregătește de mult timp. În cursul acestei dimineți, publicaţia germană Die Zeit a publicat avertismentul lui Olaf Scholz către Ucraina. Apelul lansat de cancelarul german subliniază pericolul lacare este expus Occidentul.

Poziția Germaniei cu privire la susținerea Ucrainei cu arme și avioane de luptă

Tensiunile dintre Rusia și NATO ar putea atinge cote maxime, odată cu lansarea contraofensivei Ucrainei asupra Rusiei. Motivul furiei lui Vladimir Putin este datorat alianței occidentale create pentru susținerea Ucrainei, în detrimentul Rusiei.

Mai mult, armele pe care Volodimir Zelenski le-a solicitat în repetate rânduri au sosit în număr mare, moment în care Ucraina este pregătită de atac.
Una dintre țările care a a oferit arme după multe discuții și negocieri este Germania, aceasta afirmând în multe contexte că această acțiune ar putea influența noi tensiuni puternice între NATO și Ucraina.

După lungi atacuri asupra Ucrainei, Volodimir Zelenski a solicitat insistent avioane de luptă, atât din partea SUA, cât și din cea a Germaniei, însă Olaf Scholz a refuzat categoric, evitând un conflict periculos.

„Chestiunea avioanelor de luptă nici măcar nu se pune. Pot să sfătuiesc doar să nu intrăm într-un război constant al licitărilor când vine vorba de sistemele de arme.

Dacă, de îndată ce se ia o decizie (asupra tancurilor), începe o nouă dezbatere în Germania, acest lucru nu este serios şi subminează încrederea cetăţenilor în deciziile guvernului”, a transmis Olaf Scholz la începutul anului.

Acesta a reiterat asupra faptului că NATO nu dorește un război cu Rusia, dând asigurări că, „Nu vom permite o asemenea escaladare”.

Contraofensiva care ar putea arunca în aer Occidentul

În această dimineață, cancelarul german a atras atenția încă o dată că Ucraina nu are dreptul să utilizeze armele primite din partea Germaniei pentru a efectua tiruri asupra teritoriului Federaţiei Ruse, potrivit publicaţiei germane Die Zeit, citată de agenţia de presă ucraineană Unian și Agerpres.

În cadrul unui eveniment public la Bendorf, în landul Rheinland-Pfalz, Olaf Scholz a subliniat că și alte țări care i-au donat armament Ucrainei impun restricții privind folosirea armelor pe teritoriul Rusiei.

Cancelarul german a încurajat ţările occidentale să acorde Kievului asistenţa necesară, dar pe de altă parte, să nu permită declanşarea unui război între Rusia şi NATO. P
De asemenea, sponsorii occidentali ai Ucrainei, care oferă ajutor militar țării invadate, reiterează constant faptul că nu acceptă loviturile asupra teritoriului rusesc.
La rândul ei, SUA, a avertizat Ucraina că respectă deciziile ei pe câmpul de luptă, dar mu acceptă lovituri pe teritoiul Rusiei.

Digisport.ro
A încercat să ridice 105 kilograme, dar i-a căzut bara cu toată greutatea pe gât! Atenție, detalii și imagini cu impact emoțional
Stirile PROTV
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
WhatsApp dispare de pe aceste telefoane. Lista completă
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cine salvează UE și România de la dezastru. Expert: „S-au împușcat într-un picior și i-au tras și pe alții după ei”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Ce tragedie. Marele actor ne-a părăsit
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Doliu în televiziune! A murit actorul copilăriei noastre. Toți l-am iubit
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ CRUNTĂ pentru SENIORI. Aceste PENSII nu se majorează
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro