02 mai 2023 | 09:24

Marcel Ciolacu, anunțul momentului despre pensii și salarii. Ce angajați vor fi concediați

Politică
Marcel Ciolacu, anunțul momentului despre pensii și salarii. Ce angajați vor fi concediați
Marcel Ciolacu, lider PSD Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Marcel Ciolacu a făcut anunțul așteptat de mulți români cu privire la o posibilă scădere a salariilor și a pensiilor. Ce spune liderul PSD despre angajările la stat. Visul multor cetățeni va fi spulberat!

Marcel Ciolacu rupe tăcerea despre salariile șipensiile din România

În această perioadă, parlamentarii au dezbătut mai multe subiecte de îngrijorare pentru români, printre care scăderea salariilor și a pensiilor, cât și creșterea impozitului și a taxelor. Angajările la stat reprezintă o altă problemă pe care deputații ar dori să o combată, iar în acest sens au fost transmise vești noi. Liderul PSD a anunțat, de asemenea, primele concedieri de la stat, acestea fiind cele din cabinetele demnitarilor.

Din fericire, Marcel Ciolacu a anunțat că nu vor exista tăieri de salarii și de pensii și nici creșterea taxelor, ceea ce însemană că cetățenii pot sta liniștiți.

„Nu taie nimeni niciun salariu, nu taie nimeni nicio pensie! Am hotărât în coaliţia ca o prioritate să fie noua lege a salarizării, pentru că nu mai putem crea tot timpul excepţii. Nu mărește, nimeni, nicio taxă”, a transmis Marcel Ciolacu, potrivit Antena 3 CNN.

Politicianul a anunțat că se va înjumătăți personalul care lucrează în cabinetele demnitarilor, având în vdere că, săptămâna viitoare, Guvernul va adopta ordonanţa prin care se vor opri angajările la stat din cauza cheltuielilor care depășesc bugetul alocat în acest sens. Liderul PSD a explicat că în Sănătate și Educație se vor face în continuare angajări, nefiind stopat procesul de recrutare. Cu privire la sporurile oferite, acestea vor dispărea prin viitoarea lege a salarizării.

„Nu poți să îl tot umfli, ca pe un pește-balon, pentru că, la un moment dat, nu mai e sustenabil”, a arătat Ciolacu.

Mihai Ciolacu, despre ciuma pensiilor speciale

În cursul serii de luni, Macel Ciolacu a vorbit despre pensiile speciale, care pot genera o criză socială. Din acest motiv, liderul PSD susține că România trebuie să îndeplinească jalonul referitor la acest tip de pensii din PNRR., numindu-le „ciumă’.

„România trebuie să facă anumite reforme asumate în PNRR (…) Şi avem o mare problemă, avem o ciumă a pensiilor speciale care este o inechitate şi care încet-încet duce către o criză socială. Un lucru care trebuie să îl rezolvăm punctual. Eu nu o să accept ca România să piardă vreun euro din PNRR pentru că nu a făcut vreun jalon, mai ales jalonul în ceea ce priveşte pensiile speciale”, a afirmat, luni seară, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu a răspuns și la întrebarea legată de motivul pentru care s-a referit la pensiile speciale, numindu-le „ciuma roşie”.

„Pentru că, încet-încet, a devenit o presiune foarte mare, este o inechitate şi de aici se poate ajunge la o criză socială din cauza unor lucruri întâmplate acum 30 de ani”. „Nu e o problemă să scăpăm de această ciumă, că s-a scăpat şi de la ciuma de la PSD. Şi eu şi colegii mei ne-am vindecat, nu avem nicio problemă”, a adăugat liderul PSD.

 

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Sfaturi înainte de-a ține post. Aceste alimente trebuie consumate neapărat
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin de la Comisia Europeană. România e obligată până în 2030
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
AMENZI de 3.000 de lei pentru cei care STAU LA BLOC. ACUM e total INTERZIS
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro