Cu ocazia sărbătorii de 1 Mai, românii dau iama în supermarketuri pentru a cumpăra caserole întregi de mici, pentru a-i încinge pe grătar. Cu toate acestea experții ne atrag atenția asupra aditivilor pe care mititeii i-ar conține. Ce mâncăm, de fapt.
Indiferent că te afli la mare, munte sau la pădure, masa tradițională de 1 Mai presupune ca micii, cârnații și fripturile să sfârâie pe grătar. Alimentele pe care le cumperi din Lidl, Auchan sau alte supermarketuri trebuie verificate pe etichetă.
Masa festivă de 1 Mai poate conține până la 82 de E-uri, conform oficialilor de la InfoCons. Un singur aditiv alimentar se poate repeta de până la 4 ori, relatează cei de la Adevărul. Cei mai frecvent întâlniți aditivi alimentari(E-uri) sunt: E330 , E160 , E300 , E950 , E202.
Pe lângă aditivi, pentru această masă festivă, compusă numai din mici, sosuri și sucuri, oamenii mănâncă până la 17,23 grame de sare per 100 grame de produs. Muștarul ar conține cea mai mare cantitate de sare, potrivit specialiștilor.
Cantitatea de sare la fiecare 100 de grame de produs consumat (potrivit unui calcul estimativ):
Odată ce ai format pasta de carne din care vei face mititeii, trebuie să ții cont de un aspect foarte important.
Un lucru esențial pentru ca micii să iasă gustoși este să lași pasta de mici în castronul acoperit cu folie peste noapte. Nu uita că pasta de mici trebuie scoasă din frigider, cu trei ore înainte ca mititeii să fie puși pe grătar.
Carnea de mititei va putea fi modelată mai ușor, dacă este la temperatura camerei. Trucul genial al experților în arta culinară este să ungă micii cu ulei, cu o oră înainte de a fi puși pe grătar. Aceștia se întorc pe grătar timp de 13 – 15 minute, pe toate părțile.