28 apr. 2023 | 08:10

Cu ce să ungi micii înainte de a-i pune pe grătar. Aşa ies gustoşi

Diverse
Cu ce să ungi micii înainte de a-i pune pe grătar. Aşa ies gustoşi

Ziua de 1 Mai se apropie, așa că românii abia așteaptă să plece la munte, mare sau pădure, pentru a încing un grătar alături de familie, prieteni și apropiați. Care este secretul celor mai delicioși mici la grătar. Chefii bucătari au împărtășit un mic truc cu românii gurmanzi.

Rețetă pentru cei mai gustoși mici preparați în casă

Fie că vorbim despre minivacanța de 1 Mai, devenită deja tradiție în România, fie vorbim despre altă sărbătoare, românii se înghesuie să plece să la pădure să facă un grătar alături de cei dragi. Iată secretul celor mai delicioși mititei. Cu această rețetă nu poți da greș.

Ingrediente:

  • 700 g pulpă de vită
  • 300 g carne mai grasă de porc (piept sau ceafă)
  • 300 ml supă de oase sau apă foarte rece
  • o lingură rasă de cimbru uscat
  • o linguriță rasă de semințe de chimen
  • două lingurițe de boia dulce
  • 5-6 boabe de ienibahar
  • o jumătate de linguriță de boabe de coriandru
  • 5-7 căței de usturoi
  • o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • sare
  • puțin ulei pentru uns

Cu ce ungem mititeii înainte de a fi puși pe grătarul încins

Pentru început, vei toca foarte fin carnea de vită și cea de porc împreună cu usturoiul. Se zdrobesc condimentele în mojar, după care vei frământa bine carnea cu ele, pentru a-i da aromă. Nu uita să adaugi bicarbonatul de sodiu amestecat cu puțină zeamă de lămâie.

Mai departe trebuie să adaugi, puțin câte puțin, supă de oase sau apă foarte rece până când pasta devine pufoasă. Vei pune pasta pentru mici într-un castron pe care îl vei acoperi cu folie alimentară.

Un lucru esențial pentru ca micii să iasă gustoși este să lași pasta de mici în castronul acoperit cu folie peste noapte. Nu uita că pasta de mici trebuie scoasă din frigider, cu trei ore înainte ca mititeii să fie puși pe grătar.

Carnea de mici va putea fi modelată mai ușor, dacă este la temperatura camerei. Trucul genial al experților în arta culinară este să ungă micii cu ulei, cu o oră înainte de a fi puși pe grătar. Aceștia se prăjesc pe grătar timp de 12 – 13 minute, pe toate părțile.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Înșelătoria din magazine la care sunt expuși toți românii. Se pierd bani grei
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
S-a dat ordin de la Guvern. Se aplică în toată România până la 30 iunie 2025
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DONALD TRUMP, anunț înainte de a PRELUA FUNCȚIA. PREȘEDINTELE SUA a CONFIRMAT
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Echipa aurie a câștigat ieri battle-ul. Eliminare șocantă pentru Chefi, diseară: „N-am văzut un om să plângă în hohote ca acum”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro