27 apr. 2023 | 15:11

Cât costă școala de șoferi pentru profesioniști în 2023. Prețurile au crescut enorm

Diverse
Cât costă școala de șoferi pentru profesioniști în 2023. Prețurile au crescut enorm
Cât costă școala de șoferi pentru profesioniști în 2023

Dacă unul dintre principalele tale obiective de anul acesta este să profesezi ca și șofer profesionist, trebuie să știi dinainte care sunt costurile, iar investiția nu este una mică. Cât costă școala de șoferi pentru profesioniști în 2023 și ce lucruri trebuie să ai în vedere, află în rândurile următoare.

Cât costă școala de șoferi pentru profesioniști în 2023?

Pentru a profesa ca șofer profesionist vei avea nevoie de permis, desigur, dar și de multe atestate, care îți vor scoate câțiva bani din buzunar, pe lângă diferite documente fără de care angajarea nu este posibilă. Iată cât costă școala de șoferi pentru profesioniști în 2023, cu tot cu atestate:

  • Școala de șoferi C, CE

Costurile pentru categoriile C, CE diferă în funcție de școala de șoferi pentru care optați. În majoritatea cazurilor, vei ajunge la un cost de circa 4.000 de lei. În această sumă includem și fișa medicală, examenul psihologic și acea taxă de 89 de lei pentru eliberarea permisului de conducere la final.

Cel mai probabil veți găsi și prețuri mai mici, însă trebuie să aveți în vedere dacă în acel preț este inclus dosarul și rezervarea camionului pentru cele două examene. Multe școli nu oferă informații complete, așa că este indicat să vă informați înainte de a vă înscrie.

Citește și: Cum se dădea examenul de la școala de șoferi înainte de 1989. Regulile pe care toți viitorii șoferi trebuiau să le aplice. „Se făcea totul ca la carte”

  • Card tahograf

Cardul tahograf costă în jur de 300 de lei și va trebuie să-l luați de la ARR. Aici veți mai avea nevoie de câteva copii xerox. În unele cazuri nu veți avea nevoie de cardul tahograf, deoarece unele camioane sunt dotate cu tahograf digital. Cu toate acestea, veți avea nevoie de acesta pentru camioanele mai vechi, așa că este bine să-l treceți la cheltuieli.

  • Atestat CPI

Atestatul CPI este compus din mai multe examene. Vorbim despre examenul scris și proba practică. Cea din urmă este asemănătoare cu traseul de la permisul de conducere. Având în vedere acest lucru, un atestat CPI este destul de costisitor.

De asemenea, trebuie să luați în considerare și faptul că atestatul CPI este valabil doar 5 ani, după care va trebui să dați un alt examen tip CPC pentru prelungirea cu încă 5 ani. Un cost total pentru toate acestea ar fi de circa 700 de lei.

  • Atestat ADR colete

Examenul pentru ADR nu este unul foarte dificil, însă este cerut de majoritatea angajatorilor care fac transport internațional de marfă. Din fericire, există școli de șoferi care oferă pachete la un preț bun pentru atestatele ADR colete + cisternă.

Un aspect negativ este faptul că majoritatea angajaților nu oferă un salariu mai mare, chiar dacă transportați mărfuri periculoase. Atestatul ADR colete costă circa 400 de lei, iar taxa de eliberare este de 64 de lei.

Citește și: Cât durează examenul auto la traseu. Greșeli pe care să le eviți ca să treci cu brio proba practică

Cât costă cursurile pentru categoria B

Pentru a obține permisul pentru categoria B va trebui să treceți mai întâi de cursurile practice și teoretice ale școlii de șoferi. Ședințele teoretice durează 24 de ore și sunt programate pe mai multe zile. Ședințele practice sunt cele în care cursantul învață să conducă și durează 30 de ore, împărțite în funcție de disponibilitatea cursantului și a instructorului.

Anul acesta, prețurile pentru școala de șoferi a crescut. În urmă cu câțiva ani, cei care doreau să obțină permisul pentru categoria B trebuie să scoată din buzunar circa 1.500 de lei. În prezent, prețurile sunt de circa 2.000 de lei minim. Din fericire, unele școli de șoferi acceptă și plata în rate.

Digisport.ro
De la "țeapă" la "lovitură": englezii au făcut topul transferurilor la Tottenham! Locul ocupat de Radu Drăgușin
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Reacția unui român după ce a fost refuzat pe internet de o tânără: „Tu ești mai presus, oare?”
EVZ.ro
Cutremur în mass-media. Dispare după o activitate de 20 de ani
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Miley Cyrus, dată în judecată pentru „Flowers”. Acuzații de plagiat după Bruno Mars
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Ungaria pune stop la graniță. Ungurii vor să schimbe regulile în UE. Anunț de la Budapesta
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro