21 apr. 2023 | 17:10

Cum va fi vremea de 1 mai. Vești proaste pentru românii care pleacă în vacanță

Vremea Meteo
Cum va fi vremea de 1 mai. Vești proaste pentru românii care pleacă în vacanță
Cum va fi vremea de 1 mai

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat cum va fi vremea de 1 mai. Veștile mult așteptate de români, mai ales de cei care urmează să plece într-un scurt concediu în această mini-vacanță, nu sunt tocmai bune.

Prognoza meteo ANM

După furtunile și temperaturile scăzute din ultima perioadă, ne așteaptă o vreme a extremelor meteorologice, au transmis specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.

Ploile vor continua și săptămâna viitoare, în aproape toate regiunile țării, în special în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în zonele submontane aferente.

Luni, vom avea parte de vreme instabilă, cu maxime cuprinse între 13 și 20 de grade Celsius.

„Vor fi ploi în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali, de Curbură, dar și în zonele submontane aferente. La altitudini mai mari de 1800 m, vorbim și de posibilitatea să consemnăm precipitații mixte.

Și în săptămâna care va urma, mai ales de luni, vorbim de o vreme în general instabilă, cu valori de temperaturi cu maxime între 13 până la 20 grade, și posibilitatea să avem averse în cea mai mare parte a țării.

De altfel, și actualizarea estimărilor pentru intervalul 24 aprilie-22 mai indică o probabilitate foarte mare ca regimul de precipitații să fie excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în partea de sud-est a țării”, a explicat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Urmează cea mai călduroasă vară din istorie?! Ce explică meteorologii, va fi ca un uscător de păr

Cum va fi vremea de 1 mai

Reprezentantul ANM a anunțat și cum va fi vremea de 1 mai. Veștile nu sunt tocmai bune, mai ales pentru cei care au de gând să plece la mare sau la munte în minivacanță.

De 1 mai, valorile afișate de termometre nu vor fi foarte mari, maximele fiind de 16-17 grade Celsius în zona litoralului, în timp ce la munte ar putea să plouă.

„Într-adevăr ne așteptăm ca din punct de vedere termic valorile la nivelul maximelor să se situeze între 13 până la 20 grade, cu 16…17 grade în zona litoralului, 17 grade în zona Capitalei.

Minimele pe parcursul nopții de duminică spre luni, 1 Mai, de asemenea pozitive în cea mai mare parte a țării și posibile ploi locale, cu o probabilitate mai mare în special în zona montană”, a mai spus directorul ANM, pentru sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Vremea se răcește semnificativ în România. Alertă meteo, vine frigul din nou

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro