Fanii lui Dinamo s-au înfuriat pentru că favoriții lor au pierdut duelul cu CSA Steaua și au încercat să dea foc peluzei din Ghencea, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu 26 de ani. Planul lor a fost zădărnicit de intervenția jandarmilor și a pompierilor. A fost o zi agitată în București pentru că fanii celor două echipe s-au bătut, în mai multe locuri și au dat de furcă forțelor de ordine.
Au fost tensiuni uriașe la meciul CSA Steaua – Dinamo, din etapa cu numărul patru din play-off-ul din Liga 2. Scandalul a pornit cu multe ore înaintea fluierului de start când mai mulți fani s-au bătut în jurul stadioanelor din „Ștefan cel Mare” și Ghencea. A fost scandal și în drumul spre stadion, iar jandarmii au intervenit să stopeze violențele, dar cu toate acestea s-au înregistrat și câteva episoade de luptă de stradă.
Duelul a continuat și pe stadion. Fanii au reușit să intre în arenă cu torțe, petarde și fumigene și partida a fost întreruptă încă din minutul doi când pompierii au fost chemați să îndepărteze de pe teren materiale aruncate de suporterii lui Dinamo. Nici rivalii nu s-au lăsat mai prejos, așa că ambele galerii au oferit un show pirotehnic spectaculos la partida pe care CSA Steaua a câștigat-o cu 2-0 ( FOTO & VIDEO).
Suporterii lui Dinamo au încercat să dea foc peluzei. Planul le-a reușit în anul 1997, dar acum a eșuat, iar incendiul a fost rapid stins. Acum 26 de ani a ars întreaga peluza, iar de atunci acest moment este considerat o mare sărbătoare și o dată importantă de susținătorii „câinilor”.
Jurnaliștii playsport scriu că la meciul de marți seară au ars două scaune, iar incendiul a fost stins cu extinctoare.
View this post on Instagram
Jandarmeria Capitalei a transmis un comunicat prin care a anunțat „bilanțul” unei zile foarte agitate.
Au fost constatate și întocmite 14 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:
– 8 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive;
– 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri;
– 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 371 C.P., pentru tulburarea ordinii și liniștii publice;
– 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 253 C.P., pentru distrugere;
– 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 C.P., pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
De asemenea, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale (27 de amenzi în valoare totală de 7.750 de lei și un avertisment scris), astfel:
– 10 sancțiuni contravenționale ( 9 amenzi și un avertisment scris) în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive;
– 18 sancțiuni contravenționale, cu amendă, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Totodată, au fost aplicate 17 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an.
Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, cu amendă, în valoare totală de 33.000 de lei, iar societății specializate de pază o sancțiune contravențională, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin.
În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, se arată în comunicatul jandarmeriei referitor la meciul din Ghencea.