17 apr. 2023 | 19:28

Ce faci cu mâncarea rămasă după Paşte. Aşa economiseşti mulţi bani, trucurile gospodinelor

Diverse
Ce faci cu mâncarea rămasă după Paşte. Aşa economiseşti mulţi bani, trucurile gospodinelor
Ce faci cu mâncarea rămasă după Paşte. Cum poți să eviți risipa alimentară și să economisești bani. Trucurile gospodinelor.

Mesele de sărbători sunt întotdeauna pline de numeroase preparate tradiționale. Playtech Știri îți explică ce faci cu mâncarea rămasă după Paşte, în așa fel încât să nu risipești nimic. În plus, economisești și bani punând în aplicare aceste trucuri ale gospodinelor. Află în rândurile de mai jos despre ce este vorba.

Ce faci cu mâncarea rămasă după Paşte

Fără îndoială, și masa ta a fost plină de numeroase feluri de mâncare cu ocazia Paștelui 2023. Carnea de miel, ouăle și cozonacul sunt mereu prezente pe mesele de sărbători în perioada curentă a anului. De cele mai multe ori, gospodinele ajung să arunce multă mâncare pentru că nimeni nu o poate consuma integral.

Pentru a nu arunca mâncarea de Paște, este bine să o depozitezi în recipiente etanșe sau să o înfășori în folie de plastic sau aluminiu și să o pui la congelator, în cazul în care acest lucru este posibil. Dacă nu, o poți oferi mai departe altor persoane care poate se confruntă cu o situație financiară precară.

Știai însă că poți fi mai creativ de atât cu resturile de mâncare? Le poți folosi în numeroase moduri, pentru a evita să mai dai bani pe produse costisitoare. Playtech Știri îți explică o serie de trucuri ce sunt puse în aplicare de gospodine. Sunt metode ieftine de a pregăti alte preparate după Paște.

Este vorba despre rețete simple, unele explicate chiar de către bucătari cunoscuți în țara noastră. Poți transforma mâncarea rămasă de la masa de Paște în adevărate delicii. Nu este deloc dificil. Carnea de miel o poți transforma într-o plăcintă ciobănească, cozonacul în frigănele, iar ouăle vopsite în bulete, pastă, salată sau ouă umplute.

Cum să economisești bani după Paște

„Sosul de la friptura tradițională de Paște, cu mult vin și legume. Restul de la friptură se pune peste, iar deasupra se pun resturi de cartofi. Am făcut un piure, iar acum o să-l acoperim cu ou. 15 minute la cuptor va fi de ajuns. Pentru un plus de gust, puteți rade deasupra brânză sau cașcaval și să lăsați totul la gratinat cinci minute. Puteți face ceva similar și cu stufatul de miel. Ideal, în loc de piure, faceți un aluat de tartă sărată”, a spus bucătarul Alexandru Dobre, potrivit StirileProTV.

Pentru cozonac, rețeta este la fel de simplă. Adrian Hădean a explicat cum să transformi feliile desertului în frigănele, în așa fel încât să eviți risipa alimentară.

„Cozonacul se taie felii și se dau prin ou cu lapte. Se dau feliile prin acest amestec și se pun la cuptor, pe hârtie de copt. Sau se coc într-un pic de ulei. Ies în principiu frigănele”, a explicat bucătarul Adrian Hădean.

Ca să nu arunci ouăle vopsite, le poți folosi pentru a găti alte feluri de mâncare. Le poți transforma în bulete, de exemplu, potrivit bucătarului Adrian Hădean. Trebuie să le razi, să le dai prin făină, ou și pesmet și să le mai frigi o dată, dacă este necesar. Mai poți face cu ele și pastă de întins pe pâine, salată sau ouă umplute.

Pentru a prepara pastă de întins pe pâine pe bază de ouă, pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt foarte simpli. Se iau ouăle și se fac bucățele, apoi se amestecă cu brânză. Se poate folosi compoziția oricând pe bază de pastă.

Poți folosi ouăle vopsite și pentru a prepara salată orientală. Pentru aceasta vei mai avea nevoie, însă, de bucăți mari de cartofi fierți, castraveți murați, ceapă și fâșii de ardei roșu gras. Mai poți face și ouă umplute cu pate amestecat cu muștar.