Petre Daea, ministrul Agriculturii, a avut prima reacție după apariția roșiilor românești pe piață și în supermrket. Aceasta este perioada în care apar în fiecare an roșiile din serele românești, după ce o iarnă întreagă, cetățenii au încercat să-și potolească pofta cu legumele din Turcia, cunoscute pentru excesul de substanțe dăunătoare pe care le conțin. Cu toate acestea, oficialul român le dezvăluie oamenilor ce nu ar trebui să facă pentru moment.
Se apropie Paștele, iar comercianții români s-au pregătit deja cu cele mai pompoase prețuri pentru a întâmpina cetățenii care vor să aibă pe masă de toate, indiferent de costul acestora. Cu toate acestea, este bine să știm că multe dintre prețurile existente pe piață la această oră sunt „nepermise”, așa cum afirmă ministrul Agriculturii.
Invitat în cadrul emisiunii „Subiectiv”, Petre Daea a vorbit despre trendul roșiilor românești, vândute chiar și cu 65 de lei kilogramul. Care este, de fapt, prețul corect?
Ministrul Agriculturii a dezvăluit că a văzut roșii vândute de fermieri cu 25, 35 de lei kilogramul.
Oficialul susține că aceste prețuri sunt atât de mari din cauza faptului că sunt primele apărute, dând asigurări cu privire la faptul că nu vor rămâne așa. Cu toate acestea, prețul de 65 de lei pe un kilogram de roșii i se pare oficialului de neimaginat, sfătuind cumpărătorii să nu cadă în plasa comercianților ahtiați după profit.
„Luaţi-vă după mine, ce zic eu, vă duc în loc sigur. În primul rând, în fiecare dimineaţă, Petre Daea are comunicare cu ţara, la 7.30. În fiecare zi ştiu de unde au plecat tomatele în România şi de la cine, ştiu că acele tomate au fost verificate de Autoritatea fitosanitară, pentru că e obligatoriu.
Sunt la ora actuală 20 de lei la fermier, 35 de lei şi 45 de lei. Sunt vârfurile de producţie. Unii îşi iau pentru că sunt trufandale, nu va fi preţul acesta când va începe producţia
. 65 de lei kilogramul este nu exagerat, extrem de exagerat şi de nepermis în ţară. Daţi-mi mie locul, să văd şi eu”, a spus Petre Daea, duminică seara, la Antena3.