Rețetă tradițională de colțunași moldovenești. Li se mai spune și chiroște cu brânză. Dacă nu ai gustat niciodată din ei, trebuie neapărat să-i încerci. Playtech Știri îți explică cum poți să-i prepari chiar în bucătăria ta. Nu este deloc dificil. Află în rândurile de mai jos care este secretul celor mai buni colțunași moldovenești.
Ai auzit vreodată despre chiroștele cu brânză din Moldova? În această regiune a țării, sunt renumite. Rețeta este veche, fiind transmisă mai departe din generație în generație. Colțunașii sunt, practic, un fel de plăcinte ce pot fi umplute cu diverse compoziții. De cele mai multe ori, se folosește brânză – dulce sau sărată.
Nu este deloc dificil să prepari chiroște moldovenești. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, cât să prepari aluat, și de brânză pentru a umple aluatul. Există un secret pe care trebuie să îl știi neapărat. Are legătură cu modul de fierbere a chiroștelor. În cazul în care se desfac înainte să le pui în apă, presară-le cu făină.
Presărând colțunașii moldovenești cu făină, îi vei ajuta să își mențină forma perfectă pe toată durata procesului de fierbere. În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți explică cum să gătești acasă la tine colțunași pur și simplu delicioși.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare:
Te-ar putea interesa și: Rețeta secretă de poale-n brâu ca în Moldova. Ingredientul care face diferența
Colțunașii moldovenești se servesc după ce ajung la temperatura camerei, aluatul fierbinte fiind periculos pentru organism. Poți să mănânci desertul presărat cu zahăr vanilat sau zahăr simplu. Unii preferă să adauge și smântână. Oricum ar fi, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă!