02 apr. 2023 | 16:41

De ce să nu plantezi tei în curte, de fapt. Detaliul pe care oamenii nu îl cunoșteau

Diverse
De ce să nu plantezi tei în curte, de fapt. Detaliul pe care oamenii nu îl cunoșteau
Iată de ce să nu plantezi tei în curte! Detaliul pe care sigur nu l-ai luat în calcul până acum. La ce risc te expui.

Este un copac superb, de formă piramidală, care a fost cultivat de-a lungul secolelor atât pentru lemnul său, cât și pentru florile sale. Există un detaliu pe care puțini oameni îl iau în calcul, în schimb. Playtech Știri îți explică de ce să nu plantezi tei în curte, de fapt. Iată în ce situații incomode ai putea să fii pus!

De ce să nu plantezi tei în curte

Fără îndoială, teiul nu îți este străin. Ai auzit despre el chiar de pe băncile școlii, fiind un element cu semnificație deosebită în poeziile lui Mihai Eminescu. Poetul are opere care poartă chiar numele acestui arbore măreț, dintre care amintim „Făt Frumos din Tei” și „Povestea Teiului”.

Copacul este de o frumusețe deosebită și emană un miros unic. În lume există aproximativ 30 de specii de acest arbore, care hibridizează destul de ușor. Prin urmare, este dificil să identifici un anumit tip de tei în habitatul nativ. Climatul din România este perfect pentru creșterea acestui arbore.

Teiul este un copac de talie mijlocie spre mare, cu trunchi gros, scoarță închisă la culoare, care dezvoltă brazde pe măsură ce copacul se maturizează. De obicei, coronamentul este piramidal, uneori și rotunjit, însă asta este în funcție de cum de formează ramurile. Frunzele sunt de culoare verde închisă.

Ce fascinează la tei este mirosul florilor. Începând din mai, până în luna iulie, teii sunt plini de flori. Știai, însă, că motivul principal pentru care nu ar trebui să plantezi acest tip de arbore în grădina ta are de-a face chiar cu florile? Îți explicăm în rândurile de mai jos, pe larg, motivul pentru care ar trebui să eviți să ai tei în curte.

Riscul la care nu te-ai gândit

Probabil și ție îți place grădinăritul, iar cum primăvara este sezonul perfect pentru a acorda atenție arborilor, plantelor, fructelor, legumelor, Playtech Știri a decis să vină în ajutorul tău cu informații importante. Am mai scris și de ce să nu plantezi un nuc în curtea ta, o salcie sau brazi.

Astăzi, vom vorbi despre tei. Ce trebuie să știi este că florile acestui arbore secretă o substanță care atrage afidele. Nu la întâmplare aroma copacului este atât de dulce, iar mirosul atât de satisfăcător. Albinele sunt și ele atrase de florile de acest fel. Probabil nu ai luat în calcul acest detaliu.

Dacă plantezi tei în curtea ta, cel mai sigur, când vei vrea să faci o masă afară, cu prietenii sau membrii familiei tale, toată lumea va fi deranjată de albine. S-ar putea ca experiența să fie destul de neplăcută, la final, din cauza micilor insecte.

Așadar, dacă îți place teiul și vrei neapărat să ai unul în curte, ar fi ideal să îl plantezi undeva în fundul terenului. În acest fel, ții departe afidele care te pot deranja când ți-e lumea mai dragă.

Digisport.ro
Ilie Năstase, reacție tranșantă după ce Ion Țiriac i-a anunțat divorțul
Stirile PROTV
Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Ce ingrediente se regăsesc în salamul Victoria! Puțină lume citește eticheta produsului înainte să-l cumpere
EVZ.ro
Cătălin Scărlătescu scoate la iveală noi detalii despre Masterchef: Fac mișto de mine
Spynews.ro
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Ce mesaj i-a dat secretara de la Medicină fiului înainte de a se sinucide
Redactia.ro
Fosta soție a lui Alin Oprea, Larisa Uță, dezvăluiri după 3 ani de la divorț „Nu puteam să plâng, voiam să urlu”
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Bridgerton, sezonul patru. Supriza pregătită pentru fanii serialului
EVZ.ro
Larisa Uță a răspuns la întrebarea: ”I-ai cerut 250.000 euro?” Ce avere are de împărțit cu Alin Oprea, după divorț
Spynews
Ungurii dau lovitura în România! Tun imens chiar la București
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
Aceste tichete se majorează din octombrie 2024. Sumele în plus vor intra direct pe card
Mediaflux
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!
Shtiu.ro