Și solul plantelor tale prezintă mucegai? Nu trebuie să-ți faci griji. Playtech Știri îți prezintă produsul de 2 lei care te scapă de mucegaiul din ghivecele cu flori. Cel mai probabil, îl ai deja în bucătăria ta. Este folosit de gospodine, deseori, pentru a aromatiza diverse preparate. Iată ce trebuie să știi!
Dacă pe solul plantelor din locuința ta sau din afara ei a apărut mucegai, nu trebuie să te panichezi. Nu este un lucru neobișnuit. De obicei, acesta își face apariția sub formă de pete mici – sau mari – de culoare albă. Motivul principal pentru care se extinde este mediul umed în care este păstrată planta.
Totuși, adevărul este că sporii de mucegai sunt absolut normali în cazul unui sol sănătos, spun grădinarii. Trebuie să îi îndepărtezi cât mai repede cu putință din cauza faptului că pot crește și se pot dezvolta în ciuperci. Acestea din urmă sunt periculoase pentru plante, pentru că „extrag” sursele nutrivite din sol.
Vestea bună e că nu este deloc dificil să scapi de mucegaiul de pe solul florilor din locuința ta. Pentru început, asigură-te că sporii de mucegai nu au apărut din cauza drenajului. Fiecare plantă trebuie să fie bine drenată pentru ca rădăcinile să nu moară, din cauza umidității ridicate.
Dacă nu drenajul este problema, atunci ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică ce produs să folosești pentru a scăpa de sporii de mucegai de pe solul florilor tale. Este vorba despre un ingredient ieftin, de maximum 2 lei, pe care, cel mai probabil, îl ai deja în bucătărie. Este des folosit de gospodine la aromatizarea deserturilor – și nu numai.
Scorțișoara este produsul care te poate ajuta să elimini mucegaiul din ghiveciurile plantelor tale. De fapt, poți folosi acest ingredient pentru a scăpa de mucegai atât în cazul florilor, cât și în cazul răsadurilor din grădină. Grădinarii spun că trucul cu scorțișoară este foarte eficient și dă rezultate de fiecare dată.
Tot ce trebuie să faci este să presari scorțișoară pe solul plantei afectate de mucegai. S-ar putea să sune foarte ușor, însă grădinarii oferă asigurări că această metodă funcționează cu adevărat. Mai poți aplica și un alt truc, tot cu scorțișoară.
Trebuie să amesteci puțină pudră de scorțișoară în apă. În principiu, se diluează o linguriță de scorțișoară la 0, 5 litri de apă. Se lasă amestecul la infuzat timp de câteva ore, după care se toarnă pe solul din ghiveciul plantei. Rezultatele vor fi aceleași precum în cazul prezentat anterior.
Probabil te întrebi care este motivul pentru care acest produs combate mucegaiul din solul plantelor. Prin definiție, scorțișoara este un agent antifungic natural. Această proprietate a ingredientului ajută pământul să facă față perfect umidității prea ridicate sau solului afectat de mucegai.