22 mart. 2023 | 13:30

Alimentul care poate să devină toxic pentru corpul tău. Este foarte consumat primăvara

Sănătate
Alimentul care poate să devină toxic pentru corpul tău. Este foarte consumat primăvara
Tu știi care este alimentul care poate să devină toxic pentru corpul tău? Ce spun specialiștii. Este des consumat primăvara.

Cercetătorii au descoperit care este alimentul care poate să devină toxic pentru corpul tău. Face parte din categoria celor mai consumate produse primăvara. În urma unor  studii realizate de specialiștii de la Universitatea Carnegie Mellon din Statele Unite, s-a ajuns la concluzia că impactul condițiilor de mediu are o importanță majoră asupra stării plantelor.

Alimentul care poate să devină toxic pentru corpul tău

Un stil de viață sănătos înseamnă și un program alimentar echilibrat. Legumele reprezintă o parte importantă a unei diete sănătoase. Verdețurile, cum ar fi salata verde, spanacul, varza kale, varza simplă, oferă nutrienți care ajută organismul să se protejeze împotriva mai multor afecțiuni de sănătate.

În sezonul de primăvară, românii obișnuiesc să consume deseori salată verde. Ce mulți nu știu este că acest aliment este contaminat cu dăunători și poate deveni toxic pentru organismul uman. Spălatul frunzelor verzi nu înseamnă că toți potențialii dăunători au fost eliminați. Iată ce spun specialiștii!

Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon din Statele Unite ale Americii (SUA) au efectuat noi studii, în urma cărora au arătat că, în realitate, salata verde nu este chiar atât de sănătoasă pe cât se crede. Însă nu doar ea reprezintă un aliment pus sub semnul întrebării.

„Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui”, a declarat Paul Fischbeck, profesor CMU și coautor al studiului amintit.

De ce salata nu e chiar atât de sănătoasă pe cât crezi

Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au analizat impactul condițiilor de mediu asupra mai multor legume. La finalul studiilor, salata verde a fost încadrată pe lista celor mai periculoase legume pentru organismul uman. Totul, dintr-un motiv foarte simplu de înțeles: salata verde este cultivată, de cele mai multe ori, în soluri pline de substanțe chimice.

Pe lângă faptul că salata verde este cultivată în soluri pline de chimicale, este și stropită pe durata creșterii. La finalul procesului de cultivare, ajunge să fie de trei ori mai nocivă decât alte legume, pentru organismul uman, din cauza emisiilor de gaze cu efecte de seră, explică specialiștii.

Trebuie precizat că producătorii care au recolte mari de salată verde folosesc mult mai multe produse chimice decât cei care administrează culturi mai mici. Solurile, în astfel de cazuri, sunt epuizate de pesticide și îngrășăminte. Bineînțeles, toate se utilizează pentru susținerea dezvoltării legumei. În cele din urmă, toxinele ajung în organism, influențându-l în mod negativ.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Iubitul Elenei Udrea, decizie radicală. Cum va fi afectat copilul cuplului
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Cetățenii vor fi notificați de ANAF
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro