21 mart. 2023 | 15:38

Care este cea mai economică maşină din România, în 2023. Cosumă mai puţin de 4 litri de benzină pe 100 de kilometri

Utile
Care este cea mai economică maşină din România, în 2023. Cosumă mai puţin de 4 litri de benzină pe 100 de kilometri
Cât de economice sunt mașinile pe benzină

În ziua de azi, când prețul la combustibili parcă a explodat, este clar că ne uităm după mașini cu consum mic. Din fericire, dacă la asta te-ai gândit, ai venit unde trebuie, deoarece am aflat care este cea mai economică maşină din România, în 2023. Îți mai putem spune că mașina cosumă mai puţin de 4 litri de benzină pe 100 de kilometri. Așadar, hai să vedem care este cea mai economică maşină în 2023.

Cât de economice sunt mașinile pe benzină

Mașinile au mai multe scopuri. Unii oameni preferă vehiculele care pot transporta un număr mare de obiecte. Altora le place ceva care poate transporta lucruri grele, cum ar fi remorcile. Apoi, există mulțimea off-road și cei care se dau în vânt după benzină și care pur și simplu tânjesc după viteză brută.

Cu toate acestea, dacă doriți ceva ce majoritatea oamenilor caută la un vehicul, trebuie să vă gândiți la economia de combustibil. Benzina este încă destul de scumpă și, având în vedere că și alte costuri sunt în creștere, economisirea câtorva dolari la pompă poate face o diferență uriașă.  Merită menționat faptul că clasamentul se bazează pe estimările EPA, iar economia reală de combustibil depinde de multe lucruri, inclusiv de stilul tău de condus.

Spre deosebire de anul trecut, fiecare mașină din această listă este un hibrid. Acest lucru poate reflecta schimbarea vremurilor și direcția în care se îndreaptă de ceva vreme industria auto. Am ajuns la un punct în care chiar și vehiculele ultracompacte cu motoare mici și eficiente nu pot concura cu hibrizii atunci când vine vorba de economia de combustibil.

Vezi și: Anunțul de care se fereau șoferii! Creșterea carburanților este inevitabilă. Cât va costa 1 litru de benzină

Care este cea mai economică maşină din România, în 2023

Dar, ca și anul trecut, am decis să lăsăm deoparte atât vehiculele electrice, cât și hibrizii plug-in. Vehiculele electrice nu au nevoie de combustibil, iar dacă ziua ta nu implică decât călătorii scurte, ai putea, în teorie, să obții un număr nelimitat de kilometri pe galon de la un plug-in.

Este posibil ca unele dintre mașinile de pe listă să aibă o versiune hibridă plug-in, dar topul a fost făcut în funcție de versiunile hibride obișnuite. Autoturismele pe benzină oferă caracteristici de condus lin și liniștit, iar multe versiuni moderne rivalizează cu omologii lor diesel și hibrizi în ceea ce privește economia de combustibil. Am selectat aici câteva dintre cele mai economice mașini pe benzină aflate la vânzare în prezent.

1. Honda Jazz, are cel mai mic consum

Honda Jazz este una dina cele mașini mici cu ambiții mari, iar constructorul japonez scoate la vânzare modelul cu o singură motorizare, și anume hibrid. Modelul dispune de un propulsor de 1,5 litri pe benzină cu 122 CP, cu un consum mediu în regim mixt de 3,6 litri pentru 100 de kilometri.

2. Mazda 2, intră în categoria de cea mai economică maşină din România, în 2023

Mazda 2 arată foarte bine, se conduce cu brio și are o mulțime de dotări standard. Motorul de bază pe benzină de 75 CP produce 58,9mpg, dar pentru puțin mai mult puteți obține versiunea de 90 CP, care atinge un nivel de 60,1mpg, o performanță care rivalizează cu cea a unui motor diesel. Totuși, unele alternative oferă o tehnologie mai impresionantă.

3. Kia Picanto, cel mai potrivit pentru condusul în oraș

Picanto are un portbagaj decent, este ușor de condus și vine cu o garanție de șapte ani, cea mai bună din clasă. Motorul pe benzină de 66 CP va face 60mpg, dar este cel mai potrivit pentru condusul în oraș. Scaunele mici din spate și lipsa relativă de putere îl fac mai puțin ideal pentru călătoriile lungi pe autostradă.

4. Volkswagen up! vine cu un interior bine pus la punct

Poate că Volkswagen up! este mic, dar are un interior bine pus la punct, o calitate decentă a construcției și se simte la fel de bine finisat ca multe mașini mai mari. Motorul pe benzină de 65 CP este vioi în oraș și economic, cu 55,2mpg, deși nu este potrivit pentru condusul pe autostradă, unde se simte încordat.

5.Nissan Kicks, poate fi cea mai economică maşină din România, în 2023

Nissan Kicks este o mașină de familie ideală, cu interioare spațioase în ciuda dimensiunilor sale mici. Motorul de 122 de cai putere nu este cu siguranță cel mai puternic, dar pentru a merge prin oraș, cu siguranță își face treaba. Călătoriile mai lungi, însă, care necesită fuziuni și depășiri la viteze de autostradă, s-ar putea să nu fie floare la ureche pentru Kicks.

6. Hyundai Elantra, una dintre cele mai bune mașini de pe piață

Fără îndoială, una dintre cele mai bune mașini de pe piață în 2023 cu un preț prietenos pentru buget, Hyundai Elantra 2023 oferă o valoare excelentă cu o experiență de conducere rafinată și lustruită. Finisajul de bază SE vine surprinzător de încărcat, cu un motor de 147 de cai putere, care produce până la 42 MPG pe autostradă și 33 MPG în oraș.

7.Kia Soul, împachetat cu caracteristici de top

Kia începe să vândă echiparea de bază LX a crossoverului Soul 2023 și l-au împachetat cu caracteristici. Una dintre cele mai bune mașini atunci când luați în considerare caracteristicile sale, Kia Soul LX 2023 Kia Soul LX vine cu un ecran tactil de 8 inci, acces fără cheie de la distanță cu imobilizator de vehicul, un monitor de vedere din spate și, de asemenea, acceptă atât Android Auto, cât și Apple CarPlay.

8. Subaru Impreza, înarmat cu un motor de 152 de cai putere

Tracțiunea integrală fiind standard pe o mașină nouă ar face imediat urechile oricui să ciulească. Înarmat cu un motor de 152 de cai putere, Subaru Impreza 2023 oferă o rulare lină și calmă, alături de un spațiu de ședere remarcabil, care nu ar lăsa pe nimeni inconfortabil.

9.Hyundai Venue, ar putea fi cea mai economică maşină în 2023

Venue este cea mai ieftină mașină nouă de la Hyundai în 2023 și își face treaba destul de bine. Finisajul SE este modelul de bază , iar pentru 19.500 de dolari, acesta oferă destule motive de impresie. Un motor de 121 de cai putere oferă 31 MPG combinate, împreună cu tehnologii de siguranță precum Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist și Driver Attention Warning.

Hyundai Venue este o mașină compactă, este remarcabil de ușor de manevrat pe străzile din oraș, iar datorită dimensiunilor mici și a greutății reduse a mașinii, oferă, de asemenea, o conducere rezonabil de plăcută. Insurance Institute for Highway Safety a acordat modelului Hyundai Venue 2023 premiul Top Safety Pick , ceea ce înseamnă că cel mai ieftin Hyundai nou este, de asemenea, una dintre cele mai sigure mașini pentru familia ta.

10. Kia Forte, te va lăsa complet impresionat

Un sedan premium revigorant în acest segment, Kia Forte 2023 te va lăsa complet impresionat. Mașina vine cu o economie mare de combustibil, unde motorul său de 147 CP oferă 41 MPG pe autostradă. La interior există o mulțime de tehnologie ușor de utilizat, împreună cu o cabină remarcabil de spațioasă, care ar menține ocupanții confortabili chiar și în timpul călătoriilor mai lungi.

Concluzie

Deși ar putea părea scumpe, odată ce te urci la volan, vei constata că oricare din aceste modele merită banii, și poate intra lejer în categoria de cea mai economică maşină din România, în 2023. Așa că, dacă te decizi să faci economie, ține cont și de aceste modele pe benzină, cu adevărat impresionante.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Recompensă pentru uciderea lui Trump. Noutăți din procesul atentatorului
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Cine e prima bonă a Irinei Columbeanu. Cele două au avut o întâlnire emoționantă în vară
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Obligatoriu pentru românii care au casă prin credit ipotecar. Riscă să primească amendă
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se SCHIMBĂ VREMEA RADICAL! Anunțul METEOROLOGILOR
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro