Lăsând la o parte calitățile medicinale, recunoscute încă din Evul Mediu, urzicile sunt apreciate și pentru faptul că sunt foarte bogate în nutrienți. Prin urmare, din ele putem prepara o mulțime de feluri sănătoase de mâncare, numai bune de savurat în această perioadă. Iată, așadar, o rețetă de urzici de post, care sigur îți va plăcea.
Din urzici se pot prepara o mulțime de feluri de mâncare, numai bune de savurat în perioada postului. Așadar, le putem pune la salate, supe, infuzii, smoothie-uri pline cu vitamine pentru micul dejun sau diverse mâncăruri cu usturoi, hrean, orez.
În rândurile de mai jos îți vom dezvălui o rețetă pe care o preparau chiar și bunicii tăi: mâncarea de urzici cu usturoi, de post. Este foarte ieftină, gustoasă, simplu de făcut și vine la pachet, totodată, cu o mulțime de nutrienți benefici pentru organism.
Așadar, dacă ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai gătești de post, dă fuga la piață, cumpără niște urzici și apucă-te de treabă! Începe prin a le spăla foarte bine, după care opărește-le timp de 2-3 minute în apă clocotită în care trebuie pusă și puțină sare. Scoate urzicile într-o strecurătoare și trece-le sub un jet de apă rece, după care toacă-le mărunt.
Apa care a rămas de la fiert nu o arunca! Strecoar-o printr-o sită fină, pentru că îți va folosi mai apoi la prepararea mâncării. Dacă ai prea multă, poți bea acea licoare dimineața pe stomacul gol. Este extrem de benefică pentru organism.
În continuare, călește o ceapă mare în puțin ulei, adaugă o lingură de făină peste și lasă un minut să se gătească împreună. Apoi poți turna puțin câte puțin din apa în care ai opărit urzicile. După ce făina s-a îngroșat puțin, adaugă urzicile tocate, încă puțină apă și lasă-le să mai fiarbă aproximativ 10 minute.
La final, toacă puțin usturoi și pune peste, după care oprește aragazul și acoperă mâncarea cu un capac, preț de cinci minute, pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Preparatul se servește cald, după preferințele fiecăruia.
Sursă foto: Ciprian Muntele