18 mart. 2023 | 20:15

Adevărul despre mezelurile de la Lidl. De unde provin, de fapt, și cât de periculoase sunt

Sănătate
Adevărul despre mezelurile de la Lidl. De unde provin, de fapt, și cât de periculoase sunt
Adevarul despre mezelurile de la Lidl. De unde provin, de fapt, si cat de periculoase sunt

Mezelurile sunt printre cele mai populare produse alimentare de la noi din țară, fiind printre primele articole care dispar de la rafturile celor mai mari supermarketuri. Ne potolesc foamea și sunt extrem de gustoase. De unde provin, de fapt, salamurile din Lidl. Cât de periculoare ar fi acestea, de fapt.

De unde provin, de fapt, mezelurile de la Lidl

Lidl România se bucură de un succes imens în rândul cetățenilor țării noastre, celebrul retailer german reușind să-și construiască, de-a lungul anilor, o clientelă fidelă de consumatori.

În fiecare săptămână, cei de la Lidl scot oferte promoționale care îi fac pe români să dea iama în magazine, pentru a goli rafturile. Mezelurile de la raionul de produse alimentare, comercializate la Lidl, nu se mai găsesc în alte supermarketuri.

Din acest motiv, mulți români nici nu știu de unde provin acestea. Mezelurile Cămara Noastră provin din România, iar cele vândute sub marca Pikok vin din Polonia sau Cehia. De asemenea, mai există și brandul Dulano din Germania care este vândut la Lidl.

„Toate aceste preparate din carne, dar și multe altele îți stau la dispoziția sub marca Pikok. Alege-le pentru sendvișuri sau aperitive ori pentru o masă de prânz preparată rapid”, scrie pe site-ul Lidl România, la secțiunea de mezeluri.

Acum trei ani de zile, cei de la Lidl România promovau un nou brand marcă proprie, pe nume Rețeta Curată, o gamă de produse ce presupunea fabricarea unor produse de origine animală slabe în calorii și aditivi.

Citește și Ce conțin de fapt crenvurștii de porc din supermarketuri. Otrava pe care mulți români o pun în farfurie

Cele mai populare ar fi fost mezelurile marca proprie Lidl, care nu conțineau soia, amidon, gluten sau coloranți sintetici. Acestea reprezentau rețete îmbunătățite de la mărcile proprii Cămara Noastră și Pikok, și puteau fi găsite la raft cu eticheta Rețetă Curată.

Câte grăsimi ar conține mezelurile de la Lidl

Analizele realizate de cei de la InfoCons arată că produsele din categoria mezelurilor, precum bacon, cabanos, kaizer sau crenvurști, conțin, la o sută de grame, până la 50 de grame de grăsimi, dintre care 20 de grame sunt acizi grași saturați.

Atunci când trebuie să verifici compoziția unui aliment pe care vrei să-l achiziționezi, trebuie să fii atent la acizii grași trans, cei care au cel puțin o legătură dublă neconjugată carbon-carbon, în configurație trans (AGT).

Specialiștii susțin că acestea ar fi cele mai periculoase grăsimi pentru sănătatea organismului uman. Profesorul Gheorghe Mencinicopsci a mărturisit care ar fi clasamentul celor mai nocive mezeluri consumate de români.

„Primul lucru la care trebuie să ne uităm este eticheta compoziţională, că nu există etichete nutriţionale, care să îţi spună câte glucide, câte lipide, câte proteine conţine produsul.

Trebuie să ştim că, pe etichetă, ingredientele sunt trecute în ordinea cantităţilor folosite. Dacă vedem că primul e apă, e evident că acesta este ingredientul care primează.

Apoi poţi să vezi pe etichetă că urmează grăsimea şi carnea MDM, adică dezosată mecanic, care conţine resturile care au rămas pe carcase”, declara expertul.

Citește și Ce conţin, de fapt, mezelurile din Lidl, Kaufland, Profi sau alte magazine. Nu le vei mai cumpăra după ce vei afla!

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro