13 mart. 2023 | 08:41

Papa Francisc, anunț despre cel de-al Treilea Război Mondial: „Câmpul de luptă este Ucraina”

News
Papa Francisc, anunț despre cel de-al Treilea Război Mondial: „Câmpul de luptă este Ucraina
Papa Francisc, Suveranul Pontif

Papa Francis a vorbit cu puțin timp în urmă despre războiul care are loc în Ucraina, avertizând omenirea că acesta este cel de-al Treilea Război Mondial. Mai mult, Suveranul Pontif avertizează că toate marile puteri sunt implicate în acest conflict sângeros, iar câmpul de luptă s-a transformat într-o piață de armament și un loc al manifestării intereselor imperial de pretutindeni. Mesajul Papei a fost transmis, duminică, într-un interviu difuzat duminică de televiziunea publică elveţiană de limbă italiană, cu ocazia a 10 ani de pontificat.

Papa Francisc, îngrijorat de războiul din Ucraina

În cazul în care lumea nu-și dă seama, cel de-al Treilea Război Mondial a început, chiar dacă nu au fost lansate atacurile nucleare, așa cum avertizează Vladimir Putin încă de la începutul războiului. Din păcate, războiul a atras cu sine participarea tuturor țărilor cu influență uriașă pentru omenire, iar dacă la

Început, multe dintre acestea și-au anunțat reținerile, cu timpul, ele s-au implicat total, dezvoltându-se și mai tare terenul și interesele pentru al Treilea Război Mondial. Suveranul Pontif a avertizat că interesele marilor puteri au prioritate în fața vieților omenești.

„Pentru mine, războiul este o crimă, este greşit. Gândiţi-vă că în puţin peste o sută de ani, au fost trei războaie mondiale: ’14-’18, ’39-’45 şi acesta, care este un război mondial.
A început pe bucăţele şi acum nimeni nu poate spune că nu este mondial. Pentru că marile puteri sunt toate implicate. Iar câmpul de luptă este Ucraina. Toată lumea se luptă acolo”, a declarat Papa Francisc în interviul pentru RSI.

Cine este beneficiarul supreme al acestui război

Pe lângă interesele care stau la baza acestui război, Papa Francisc consideră că terenul de luptă şi contextele militare urgente reprezintă un câmp de testare al armelor noi, a căror beneficiară este industria de armament și țările implicate în asta.

„Asta ne aduce în minte şi industria de armament, nu-i aşa? Marea industrie. Un expert mi-a spus: dacă timp de un an nu s-ar mai produce arme, problema foametei în lume ar fi rezolvată. Este o piaţă. Se fac războaie, se vând arme vechi, se testează altele noi… Acum două luni se vorbea de o dronă ciudată, se testau… se testau arme noi. Se testează. Pentru asta sunt războaiele, pentru a testa armamentul”, a arătat suveranul pontif.

Întrebat ce i-ar spune lui Vladimir Putin daca s-ar întâlni cu el, Papa Francisc a dezvăluit că i-ar spune ceea ce le spune tuturor. El a recunoscut că după izbucnirea războiului a dorit să-I facă o vizită, însă Serghei Lavrov l-a refuzat, argumentând că nu este momentul potrivit pentru asta.

„Aş vorbi cu el la fel de clar cum vorbesc în public. Este un om educat. M-am oferit să merg la el. În a doua zi a războiului m-am dus la Ambasada rusă de la Sfântul Scaun pentru a spune că sunt dispus să merg la Moscova, dacă Putin îmi oferă o fereastră de negociere. Lavrov mi-a scris spunându-mi: Bine, vă mulţumesc foarte mult, dar acum nu este momentul”, a explicat Papa.

Suveranul Pontif consideră ca interesele supreme ale răzbiului sunt de natură financiară, ceea ce înseamnă că prezența Diavolului este acolo, dând naștere la aceste atrocități care au loc de un an încoace.

„Există interese. Cel mai mare duşman al omului sunt buzunarele. Diavolul intră prin buzunare. Întotdeauna m-a frapat când Iisus spune că nu poţi sluji la doi stăpâni. Ori îl slujeşti pe Dumnezeu, ori, mă aşteptam să spună, îl slujeşti pe diavol. Dar nu spune diavolul. Spune că ori îl slujeşti pe Dumnezeu, ori banul.

Este curios. Iisus demonizează folosirea greşită a banilor. Când o persoană nu ştie să folosească bine banii – pentru educaţie, pentru familie, pentru a-i ajuta pe alţii – şi îi foloseşte în mod egoist, sfârşeşte rău, sfârşeşte fără Dumnezeu, departe de Dumnezeu, cu un Dumnezeu care este buzunarul lui”, a spus acesta.

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Te sancționează în mașină! E ceva banal, dar amenzile sunt mari
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Se reintroduce oficial serviciul militar obligatoriu. Cine va fi chemat şi câte luni durează
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro