23 feb. 2023 | 15:28

Gigantul din România care a ieșit din insolvență. Nu mai are datorii, ce plan are acum în țară

Economic
Gigantul din România care a ieșit din insolvență. Nu mai are datorii, ce plan are acum în țară
Gigantul din România a ieșit din insolvență și revine în forță!

În urmă cu doi ani, pe fondul pandemiei și a crizei ce a urmat, multe companii mari fie își diminuau prezența pe piaă, fie declarau insolvența. Din nefericire în cea de a doua situație s-a regăsit și gigantul din România din zona de vânzare cu amânuntul de îmbrăcăminte, Tribunalul București acceptând intrarea sa în insolvență în 2020. Dar, astăzi, le fel ca „Pasărea Phoenix”, aflăm că Steilmann este gigantul din România care a ieșit din insolvență, nu mai are datorii, și a anunțat și ce plan are acum în țară.

Steilmann de la faliment la reveniri spectaculoase

Toată lumea știe astăzi, în principiu, produsele textile și de îmbrăcăminte Steilmann, dar sunt puțini cei care știu că Steilmann a fost un grup textil de origine germană cu sediul central în Wattenscheid și care, la vârful său din 1998, avea peste 18.000 de angajați.

Competiția tot mai acerbă și apariția altor jucători în acest segment de ăiață, l-au determinat pe fondatorul grupului, Klaus Steilmann, să anunțe în 2006, aproape falimentul, iar ca urmare a acestei situații grupul s-a destrămat, deși unele părți continuă să folosească și astăzi numele Steilmann.

Cu dificultăți din ce în ce mai mari din cauza concurenței sporite din sector, Steilmann a vândut părțile sale grupului Radici, deținut de omul de afaceri Miro Radici, care achiziționase anterior părți din Steilmann, inclusiv Steilmann Eastern Europe în 2003.

Gigantul din România, Steilmann intra și pe piața românească încă din 1991, unde a activat până în 2020, când, ca o ironie a soartei, partea românească a brand-ului cerea la Tribunalul București acceptarea intrării în insolvență, care era controlat la acea oră de omul de afaceri Romeo Pomponiu, conform Profit.ro. Insolvența de acum trei ani a pus o mare problemă în piață, unde partea românească, conform datelor de la acel moment, avea o cifră afaceri de 30,84 milioane de lei, pierderi de 493.544 lei la o cifră de afaceri, precum și datorii de 10,6 milioane de lei.

Vezi și: Gigantul din România care intră pe piața globală. Va deveni exportator

Gigantul din România a ieșit din insolvență

După mai bine de doi ani de redresări și refinanțări a datoriilor acumulate, mai spun cei de la Profit.ro, Steilmann România și-a anunțat revenirea pe piață. Asta a însemnant reducerea locațiilor la nivel național, plata în mare parte a datoriilor acumulate, în valoare de 4,4 milioane de lei în urmă cu doi ani și noi investiții în brand-ul Steilmann autohton, precum și reducerea de personal, de la 176 cât erau în 2019, la doar 35 de salariați în urmă cu doi ani.

În același timp, de la 37 de locații câte aveau înainte de insolvență, astăzi Steilmann România a ajuns la doar 6 locații, iar mare parte din vânzările firmei se reorintează spre spațiul online. Planurile sunt de redresare și revenire în acest segment de piață, cu toate că va fi ceva mai greu acum, având în vedere numărul mic de angajați ș diminuarea spațiilor de prezentare directă a produselor comercializate.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro