O rutină de curățenie bine pusă la punct este esențială pentru a menține bucătăria în ordine. Există unele instrumente care sunt deseori ignorate de gospodine, din diverse motive. Printre acestea se numără și ustensilele de lemn. Playtech Știri îți explică ce trebuie să faci pentru a curăța ustensilele din lemn în așa fel încât să arate ca noi.
Gospodinele iubesc să aibă în bucătărie linguri de lemn. Sunt instrumente foarte ușor de manipulat, indiferent de tipul de mâncare pe care îl gătești. Pot fi folosite la procesul de preparare a diverse mâncăruri, pentru amestecarea aluatului sau chiar la încălzirea alimentelor în tigaie.
Din comoditate sau neatenție, instrumentele din lemn sunt deseori ignorate când vine vorba despre curățenia din bucătărie. Este important ca lingurile din lemn să fie spălate, în primul rând, imediat după ce au fost utilizate. În caz contrar, alimentele se vor lipi de lemn și se vor întări. Va fi dificil să le mai cureți ulterior.
Ce trebuie să știi este că lingurile din lemn nu se curăță niciodată la mașina de spălat vase, ci doar la mână. Oricât de tentant ar fi să le plasezi în aparatul electrocasnic și să lași mașina să își facă treaba, se vor deteriora rapid și nu le vei mai putea folosi. Vei observa, cel mai probabil, că încep să crape sau să se despice.
Playtech Știri îți explică cum trebuie să procedezi pentru a spăla eficient ustensilele din lemn din bucătăria ta. Nu ai nevoie de produse speciale, ci doar de apă. Trucul pe care ți-l vom prezenta astăzi te va ajuta să faci instrumentele să arate pur și simplu ca noi. Vei regreta că nu ai procedat astfel mai repede.
Pentru a curăța în mod eficient ustensilele de lemn din bucătărie, tot ce trebuie să faci este să le pui într-un recipient cu apă clocotită. Lasă-le astfel timp de cinci, șapte minute. După ce le vei scoate din apa fierbinte, vei observa că nuanța lor este mai deschisă și mai apropiată culorii naturale a lemnului.
Lăsând ustensilele în apă clocotită, te asiguri că toate bacteriile care se pot dezvolta pe lemn sunt distruse. De altfel, lemnul este cunoscut drept un mediu propice pentru dezvoltarea ciupercilor, care pot fi un adevărat pericol pentru alimente. Instrumentele vor arăta ca noi la final. Le vei putea folosi fără să îți faci griji privind siguranța ta sau a membrilor de familie.
Citește și: Ustensilele de bucătărie pe care trebuie să le arunci urgent! Sunt periculoase, puţine gospodine au habar
Atenție, însă! Nu lăsa ustensilele din lemn mai mult de cinci, șapte minute în apa clocotită. Din cauza excesului de apă, instrumentele riscă să se umfle și, în cele din urmă, să crape.