16 feb. 2023 | 13:44

Un tânăr de 19 ani a dat lovitura în afaceri. Cum a reușit să vândă un ou cu 150 de lei

News
Un tânăr de 19 ani a dat lovitura în afaceri. Cum a reușit să vândă un ou cu 150 de lei
Denis Caba, la ferma sa

Unii oameni sunt născuți să dezvolte afaceri prospere, alții să încerce, iar o mare parte dintre oameni lucrează pentru un angajator care are propria afacere. Un tânăr de 19 ani a impresionat o țară înteragă cu ideea sa de afacere, căreia mulți dintre noi nu i-ar fi dat credit. Așa se face că, Denis Caba, student la USAMV Cluj, a avut o idee inedită, care a dat roade pe piața din Arad și nu doar atât. Iată cum a reușit să câștige venituri substanțiale din pasiune pentru păsări.

Cum a reușit tânărul să fie un exemplu pentru mulți antreprenori

Există afaceri pentru care ai băga mâna în foc că vor avea succes, dar care nu au nicidecum rezultatul scontat și afaceri care cresc înfloritor, deși așteptările erau destul de mici.

Acesta este și cazul lui Denis, tânărul de 19 ani care manageriază o afacere cu păsări exotice, născută dintr-o pasiune din copilărie pentru aceste vietăți. Iubind de mic păsările, studentul fermier crește în prezent aproximativ 700 de păsări rare, iar de la unele dintre ele, studentul scoate bani frumoși din vânzarea ouălelor.

Un exemplu concret este vâznzarea oului de strut emu, un tip de aliment foarte rar, deoarece aceste păsări fac aproximativ 25 de ouă pe iarnă. Datorită rarității accestor ouă, tânărul vinde un singur ou la prețul de 150 de lei, probabil o avere pentru mulți dintre noi.

Potrivit declarațiilor făcute de student, un astfel de ou cântărește aproximativ 600-700 de grame, greutate echivalentă cu 20 de ouă de găină, fiind unul dintre cele mai mari din lume. Pe lângă mărimea sa semnificativă, ouăle de strut emu se remarcă printr-o culoare deosebită de albastru, verzui, fiind o caracteristică specifică a acestori păsări pentru a le permite păsărilor să-și mascheze viitoarea descendență în iarbă.

Vânzarea acestor ouă nu este singura afacere profitabilă, astfel că, un pui din această specie poate fi cumpărat cu aproximativ 125 de euro, ceea ce înseamnă o creștere considerabilă a câștigurilor.

Unde sunt distribuite ouăle de emu

Studentul a povestit că aceste ouă de emu nu se opresc doar pe piața din Arad, solicitările vin, de asemenea, din ţări precum Cuba, Pakistan sau Algeria. Pe lângă strușii emu, Denis mai crește la ferma sa papagali, prepeliţe, raţe şi turturele, dar și unele dintre cele mai rare specii de păuni.

„Un păun poate să pornească de la 100 de euro şi poate să ajungă chiar şi al 600, 700, 1000 de euro în funcţie de culoare. Depinde foarte mult de cum sunt crescute, dacă sunt crescute lângă om automat că vor fi mult mai blânde”, a declarat Denis Caba, potrivit observatornews.ro.

Planurile de afacere ale lui Denis nu se opresc aici, astfel că el dorește să ajungă la 1.000 de specii de păsări, care să nu exclude măcăr o pereche de lebede.

Digisport.ro
Italienii s-au convins de Dennis Man după ”nebunia” din Lecce - Parma și i-au dat o nouă poreclă
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Prințul a revenit în Familia Regală. A fost dorința Regelui Charles
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Risc mai mare de cancer pentru adulții cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Cum se pot feri
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Cel mai mic stat din lume va apărea în Balcani: „Vaticanul musulmanilor”, condus de Baba Mondi, liderul unei secte islamice, în Albania
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Rusia, îngenuncheată. Puterea lui Putin s-a prăbușit
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Ungaria e în alertă! Inundații catastrofale la Budapesta. Ungurii sunt speriați
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
DONALD TRUMP a ANUNȚAT! MĂSURI RADICALE dacă ajunge PREȘEDINTE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Lidia Buble, în doliu. Cântăreața a făcut anunțul trist pe rețelele de socializare: „Așa ne binecuvânta mereu”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro