Elevii din județul Suceava și județul Ilfov se vor bucura de o minivacanță începând din data de luni, 6 februarie. Oficialii țării tocmai au făcut anunțul pe care școlarii îl așteptau de ceva vreme. Cum și-au ales perioada în care vor să stea acasă.
Ministerul Educației a anunțat, oficial, că elevii din județele Ilfov și Suceava vor avea parte de o săptămână liberă, fără cursuri, în perioada 6 – 12 februarie 2023.
Conform Ordinului nr. 3.505/31.03.2022 privind structura anului școlar 2022-2023, vacanța poate fi luată oricând, în perioada 6 și 26 februarie, iar elevii sunt cei care aleg ce săptămână vor să stea acasă, amânând cursurile.
Mai exact, începând din 2023, fiecare inspectorat școlar județean, precum și cel al Municipiului București, a decis perioada în care să se desfășoare vacanța de o săptămână din luna februarie.
După finalizarea vacanței școlarilor din Ilfov și Suceava, următorii care vor sta fără cursuri pentru o săptămână sunt elevii din Argeş, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova.
Citește și Materie nouă în anul școlar 2023/2024. Cine sunt elevii care vor avea structura schimbată
De asemenea, inspectoratele județene au ales perioada 13-17 februarie 2023 pentru „vacanța de schi”. Inspectoratul școlar al Municipiului București a ales ca elevii din Capitală să aibă vacanță în perioada 20 – 24 februarie.
În aceeași perioadă vor sta acasă elevii din județele Alba, Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Timiș.
Structura anului școlar 2023-2024 s-a schimbat, în așa fel încât elevii vor avea o oră în plus în fiecare săptămână.
Materia nou introdusă în programa școlară de anul viitor nu va fi valabilă pentru toți elevii, ci se va concentra pe elevii de liceu, mai exact cei din clasa a XI-a și elevii de clasa a XII-a pentru cei înscriși în învățământul profesional special.
Cu toții vor fi nevoiți să petreacă la școală, în fiecare săptămână, încă o oră în plus, studiind „Istoria evreilor. Holocaustul”. Noua disciplină va fi cuprinsă în planurile principale ale învățământului secundar superior, spune Ligia Deca, ministrul Educației.
Citește și Programul „Masa caldă” din şcoli ar putea dispărea. Schimbările aduse în Educaţie în 2023